Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Süt fiyatlarındaki düşüşü önlemek için proje

bakan_mehdi_eker.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, süt fiyatlarındaki düşüşü önlemek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nun yoksul vatandaşlara dağıttığı yardım paketine sütün de konulmasına yönelik proje bulunduğunu ifade etti.

Bakan Eker, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada , MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın, hayvancılık sektörünün sorunlarına ilişkin gündemdışı konuşmasını, ardından milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.

Tarımsal üretimde hayvancılığın sektördeki  payının yüzde 30 olduğunu ifade eden Eker, bu oranın her geçen gün arttığını belirtti. Eker, 1 milyon 482 bin 179 süt sığırcılığı, 404 bin 435 et sığırcılığı yapan işletme bulunduğunu bildirerek, "2002'de 9,9 milyon büyükbaş sayısı 2007'de 11,1 milyona ulaştı. Kümes hayvanı sayısı 245 milyondan 269 milyona, süt üretimi 8,4 milyon tondan 12,3 milyon tona, et üretimi 421 bin tondan 576 bin tona çıktı" dedi.

Bakan Eker, bin 491 tarımsal kalkınma kooperatifine destek sağladıklarını, hayvancılıkla ilgili bin 358 kooperatife verilen desteğin 935 milyon lira olduğunu kaydetti.

Okul sütü projesi

Son günlerde süt fiyatlarında arzu etmedikleri bir düşüş yaşandığına işaret eden Eker, konuyla ilgili sektör temsilcilerini bir araya getirmenin yanı sıra başka projeler üzerinde de çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Eker, bunlardan birinin; piyasadan süt çekip, süt tozuna çevirmek, böylece süt tozu ihtiyacını gidermek ve süt arzını azaltarak fiyatların yükseltilmesini sağlamak olduğunu bildirdi. Eker, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'nun yoksul vatandaşlara dağıttığı yardım paketi içinde sütün de ilave edilmesi ve kaynak sağlanması halinde okul sütü uygulamasının da diğer proje olduğunu belirtti. Eker, okul sütü projesine yönelik ilgili birimlerin hazırlık yaptığını, karar sürecinde olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Dunyagazetesi.com

Yorumlar (1)

  • İnşallah bu destek yeterli kaç yıldır ne kar kaldı ne zarar haddini fazlasıyla aştı.Bu gidişle hayvancılık sektörüde bitecek.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın