Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Bitkisel Üretim

Tohumda İsrail efsanesi bitti

tohumculukta israil efsanesi sona erdiTürk firmaların ürettiği tohumlar, önemli bir ihracat kapısına dönüşüyor. Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, (TSÜAB) tohum sektöründeki gelişmeleri göstermek amacıyla May Agro firmasında bir toplantı organize etti. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı toplantıda iş kolundaki gelişmeler tartışıldı.

Fındıkta 71 yıl sonra serbest piyasa ekonomisine geçildi

fındıkFındık fiyatları iki yıldır serbest piyasada belirlenirken, uygulamaya ilişkin tartışmalar da devam ediyor. Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üreticisinin serbest piyasa ekonomisine henüz hazır olmadığını ileri sürerken, Ulusal Fındık Konseyi Üyesi Mustafa Poyraz, üreticinin yeni stratejiyi benimsediğini söyledi.

İlaç Kalıntısını Önleyen Proje

İlaç Kalıntısını Önleyen ProjeTarım ve Köyişleri Bakanlığının projesi ile 6 çeşit meyve ve sebzede pestisit kalıntısı sıfırlandı.

Türkiye'nin farkında olmadığı hazinesi

humikHumik maddenin, insan sağlığından, endüstriye ve tarımdan, hayvancılığa kadar pek çok alanda kullanıldığı belirtildi.Sakarya merkezli olarak kurulan Türkiye'nin ilk Humik Madde Derneği, toprakta bulunan humik madde hakkında kamuoyunda bilinç oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Organik köye ABD'den turist geldi, Almanlar meyve istiyor

Organik köye ABD'den turist geldi, Almanlar meyve istiyorOrganik köy olarak tanınmaya başlayan Buca Karacaağaç Köyü, sadece organik ürünlerin satıldığı köy pazarını 23 Ocak'ta kuruyor.

Salkım Domateste Verim Rekoru Kırıldı

Salkım domates verim rekoru kırdıMersin'de, Bu Yıl İlk Kez Deneme Amaçlı Ekimi Yapılan Virüse Dayanıklı Sırık Salkım Domates Çeşidinden Yüksek Verim Alındığı Bildirildi.

Limonun meyvesi 10 kuruş kabuğu 4 TL

Limon meyvesi kabuğu kurutulup 4 tl ye satılıyorYurt içi ve yurt dışı pazarlarda bu sezon umduklarını bulamayan narenciye üreticileri, kozmetik ve ilaç ürünlerinde kullanılan narenciye kabuğunun kilosunu 4 TL’den satıyor.

Lale, öz vatanı Anadolu'da yetiştirilecek

Lale anadoluda yetiştirilecekTürkiye, Anadolu topraklarından 100 yıl önce Avrupa'ya götürülen laleyi öz vatanına kavuşturmak için harekete geçti.