Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çevre ve Orman Bakanlığı, 'Özel Ormancılık' için Çalışmalara Başladı.

orman.jpgÇevre ve Orman Bakanlığı, ormanlardan daha fazla yararlanılabilmesi amacıyla 'özel ormancılığı' geliştirecek. Yasal düzenlemelerin devam ettiğini ifade eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman ve boş alanların ağaçlandırılmak üzere özel sektöre verileceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla beş yıllık süre içerisinde 2 milyon 300 bin hektarlık alanın ağaçlandırılması için seferberlik başlatıldığını duyurdu.

 

Bakan Veysel Eroğlu, Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesüarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı (İNTERMOB 2007) ile Ağaç İşleme Makinesi 2007 Fuarı'nın açılışına katıldı. TÜYAP'ta bugün başlayan fuarların açılışında konuşan Bakan Eroğlu, orman alanlarının genişletilmesi ve verimin artırılması gerektiğine işaret etti. Bakanlık olarak önemli çalışmalara imza atacaklarını açıklayan Eroğlu, önümüzdeki beş yıllık dönemde 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandırmak için seferberlik başlatıldığnı ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu çalışmaların başladığını aktaran Eroğlu, bütün kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalanacağını söyledi. Bakan Eroğlu, "Konuyla ilgili daha geniş bilgileri sayın Başbakanımız açıklayacak. Bu çerçevede kurumlarla protokoller imzalayacağız. Önümüzdeki günlerde Genel Kurmay Başkanlığı ile ilk protokolü imzalayacağız." dedi.

Özel ormancılığı geliştireceklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti; "Türkiye'de ormanların yüzde 99'unu devlet işletiyor. Ormanları sadece devletin işletmesi yanlış. Avrupa'da ise özel sektör yüzde 50'lerin üzerinde ormanların işletmeciliğini yapıyor. Buna bağlı olarak hektar başına bizim iki katımız kadar verim alıyorlar. Özel ormanlar oluşturulmasına biz açığız. Bürokratik engelleri tamamen kaldırıyoruz. Bozuk ormanların ve boş alanların bu sayede ekonomiye kazandırılması lazım. Dağlarımız bomboş. Buraları özel sektöre verelim, ağaçlandırsın, ağacını kullansın. Yasal mevzuatı hazırlıyoruz. Bu konuda 7'den 77'ye herkes seferber olmalı."

İNTERMOB 2007 ve AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2007 FUARLARI AÇILDI

Bu sene 10.'su gerçekleştirilen Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesüarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı(İNTERMOB 2007) ile 20.'si düzenlenen Ağaç İşleme Makinesi 2007 Fuarı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla başladı. TÜYAP'ta açılan iki fuar da 10-14 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 30 ülkeden 900 firmanın katıldığı ve Avrasya bölgesinin alanında tek fuarı olması nedeniyle 40 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Fuarların açılışına Bakan Eroğlu ile birlikte Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İstanbul Sanayi Odası(İSO) Başkanı Tanıl Küçük ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile çok sayıda davetli katıldı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler konuşmalarının ardından fuarın açılışını yaparak stantları gezdi. (Cihan Haber Ajansı)

http://www.haberler.com/cevre-ve-orman-bakanligi-ozel-ormancilik-icin-haberi/

 

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın