Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Yeşil çayın taban alım fiyatı açıklandı

tea.jpgTarım ve Köyişeleri Bakanı Mehdi Eker Çaykur'un yeşil çay alımının taban fiyatını açıkladı. Yeşil çay alım fiyatının toplamda 85 Yeni Kuruş olduğunu belirtti.

Türkiye'de 204 bin çiftçi çay üretiyor diyen Bakan Eker hükümetin önemli tarımsal ürünlerle ilgili tarım konseyinin kurulduğunu ve dün de 'Ulusal Çay Konseyi'nin kurulduğunu açıkladı.

FİYAT SERBEST PİYASAYI İLGİLENDİRMİYOR

Bakan Eker'in açıklaması şöyle; "25 Nisan 2008'de yaş çay alımı başlatıldı. Bugün itibari ile 70 bin ton alım yapılmış durumda. ibrincü sürgünde 250 bin alım yapmayı planlıyoruz... Geçtiğimiz yılkı bu rakam 180 bin tondu. Vereceğimiz fiyat Çaykur içindir. Bu rakam serbest piyasa ile alakalı değildir."

YEŞİL ÇAYIN ALIM FİYATI 85 YKR

Bakan Eker Çaykur'un Yeşil çay alım fiyatının toplamda 85 Yeni Kuruş olduğunu açıkladı. Yeşil çayın, 73.7 Yeni Kuruş kilo fiyatı ile birlikte11.3 Yeni Kuruş'luk primle toplamda 85 YKR'dan çiftçiden alınacağını belirten Bakan Eker, bu rakamın geçen yıla oranla yüzde 16 arttığını söyledi. Bakan Eker, yapılan son zamla birlikte 2002 ile 2008 arasındaki farkın ise yüzde 165'e ulaştığının altını çizdi... Üreticilere iyi dileklerle sözlerini bitiren Eker'in Yaş çay alım fiyatı açıklaması alkışlarla karşılandı.

http://www.haberaktuel.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın