Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

"Türkiye topraklarının tomografisini çektik"

bakan_mehdi_eker.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'nin tarımsal üretim haritasını çıkardık. Tabiri caizse Türkiye topraklarının tomografisini çektik" dedi.

Bazı ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bursa'da, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret eden Bakan Eker, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim merkezlerinden olan Bursa'nın tarıma dayalı sanayi potansiyelinin de çok yüksek olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak Bursa'ya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Eker, hem tarım ve tarımla ilişkili alt sektörlerdeki gelişmeleri hem de konuyla ilgili ortaya çıkabilecek sorunları yetkililerle değerlendirmek üzere Bursa'da bulunduğunu vurguladı.

Karacabey ilçesindeki tarım işletmesinin, ülkenin en önemli işletmelerden biri olduğuna değinen Eker, şunları kaydetti:

"Oralardaki çalışmaları yakından görmek istedik. Türkiye'de tarımla ilgili, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlattık. 'Türkiye Tarımsal Üretim Havzaları Destekleme Modeli'ni geçen hafta açıkladık. Burada onunla ilgili bir takım görüş alışverişinde bulunacağız. Türkiye'nin tarımsal üretim haritasını çıkardık. Tabiri caizse Türkiye topraklarının tomografisini çektik. Her 2.5 dönümlük alanda Türkiye topraklarında ne yetişir? Ama bu yetişme verimlilik anlamında. Bunları çıkardık. Bölgelerimizde bunların tanıtım toplantıları düzenleniyor. Onunla da ilgili burada bir takım çalışmalar, görüşmeler yapacağız."

Kaynak: Dunya Gazetesi

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın