Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Türk fındığı Rusya ve Polonya'da görücüye çıkacak

findik.jpgFındık Tanıtım Grubu tarafından ABD, Japonya, Çin ile Hindistan'da reklam ve tanıtım çalışmaları yapılan fındık, Rusya ve Polonya'da da tanıtılacak.

Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, Türkiye'nin, fındık sektöründe dünyada lider konumda olduğunun, dünyada fındıkla ilgili kesimler tarafından da kabul edildiğini belirterek "Fındık sektörünün bu özelliğine uygun bir şekilde en modern teknoloji ile üretim yapıyoruz. Özellikle işlenmiş fındık sektöründe her türlü ürün spesifikasyonunu karşılayabilecek seviyeye geldik" dedi.
Gürsoy, Türk fındığının kalitesi ve en büyük üretici olmanın verdiği avantaj ile fındık ithal eden ülkelerin hemen hepsinde en yüksek paya sahip olduğunu ve fındık ihraç edilen ülke sayısının 100'ü aştığını vurgulayarak, "Her ne kadar ihracatın yüzde 80 civarındaki kısmı Avrupa Birliği ülkelerine yapılsa da ülke sayısındaki artış, gelecek için tek pazara bağımlılık riskinin getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldıracak niteliktedir. Bu da sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

Ön hazırlıklar başladı
Fındık Tanıtım Grubu'nun, Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Dış Ticaret Müsteşarlığı önderliğinde fındıkta yaşanan üretim ve tüketim dengesizliğinin bertaraf edilmesi, tüketimde artış sağlanması amacıyla 1996'da kurulduğunu hatırlatan Gürsoy, "Fındık Tanıtım Grubu ülkemizde bir ilktir ve diğer sektörlere ilham kaynağı olmuştur. Grup halen ABD, Japonya, Çin ve Hindistan'da fındık mamul üretme potansiyeli bulunan imalatçıları etkilemek için reklam ve tanıtım çalışmalarını sürdürmektedir. Tanıtım çalışmalarının temel amacı, bu imalatçıların ürünlerinde fındık kullanmaya başlamalarını teşvik etmek veya kullandıkları fındık miktarını artırmayı sağlamaktır. Ayrıca, tüketicilerin fındık mamullerine olan ilgilerini artırarak, talep yaratmak istiyoruz" dedi.
Gürsoy, Rusya Federasyonu'nda da reklam ve tanıtım faaliyetlerine başlanması için çalışmaları titizlikle devam ettirdiklerini anlatarak "Tanıtım grubumuzun yaptırdığı pazar araştırmasına göre Polonya'nın hedef pazar niteliğine sahip bir ülke olduğu anlaşıldı. Polonya'da da çok yakın bir zamanda reklam ve tanıtım faaliyetlerine başlamak için ön hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi. Gürsoy, tanıtım çalışmalarının her zaman için önemli olduğuna dikkati çekerek, fındık ve mamulleri sektörü tüketimin artırılmasına yönelik tüm işbirliği tekliflerine açık olduklarını kaydetti.

Kaynak:Referansgazetesi.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın