Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım Bakanlığı, kuraklıktan zarar gören çiftçiye buğdayda dekar başına 15 YTL destek ödeyecek!

TarimBakanligiTrans.gifANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ürünleri yüzde 25 ve üzerinde zarar gören çiftçilere, buğdayda 15 YTL/dekar (1000 metrekare), arpa ve korunga için 12 YTL/dekar ve fiğ için 20 YTL/dekar tutarında kuraklık desteği ödeneceğini bildirdi.

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in, "Kuraklıktan etkilenen çiftçilere" ilişkin soru önergesini yanıtlayan Eker, 2007 yılı ilkbahar döneminde, kuraklıktan etkilenen çiftçilere yardım yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Mehdi Eker, kararname kapsamında, ürünlerinin yüzde 25 ve üzerinde zarar gördüğü, il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen Çiftçi Kayıt Sistemindeki çiftçilere, kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen alan için; buğdayda 15 YTL/dekar, arpa ve korunga için 12 YTL/dekar ve fiğ için 20 YTL/dekar tutarında kuraklık desteği ödeneceğini kaydetti.

Kuraklık Kararnamesinin genişletilmesine ilişkin çalışmalarının olmadığını ifade eden Bakan Eker, Türkiye'nin küresel iklim değişikliklerinden etkilenme derecesi ile bu değişikliklerin risk analiz çalışmalarının yapılacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı Kuraklık Yönetim Koordinasyon Kurulunun oluşturulduğunu belirtti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, kuraklığa dayanıklı çeşitlerin ıslahı ve üretiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar başlattıklarını da vurguladı.

Yorumlar (1)

  • VALLAHİİİ İYİİİ VERİYOLAR CİFTCİNİN HALİ PERİSAN 15 YTL VERİRLERSE CİFTCILER KESİN ZENGİNOLUR.......YAZIKKKKKK.......

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın