Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım Bakanı Eker, kuraklık ödemelerinin başladığını duyurdu

kuraklik_dest.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuraklık sebebiyle yaklaşık 500 bin çiftçiye toplam 534 milyon YTL ödeme yapılacağını duyurdu. Bakan Eker, ayrıca, piyasada yaptıkları araştırmalara göre pirinç fiyatlarında artış olmadığını ifade etti.

Kuraklıktan 35 ilin etkilendiğini söyleyen Bakan Eker ödeme konusunda; ``Bu çerçevede yarın itibariyle 300 milyon YTL ödenmiş olacaktır. Kalanı da 1 hafta 10 gün içinde ödenecektir.`` diye konuştu.

Bakanlık`ta gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Eker, kuraklık konusunda iki kararname bulunduğunu hatırlattı. İlk kararname kapsamındaki illere geçen hafta ödemelerin yapıldığını söyleyen Eker, yarın 4 ile daha ödeme yapılacağını aktardı. 10 gün içinde de kararname kapsamında bulunan illere ödemelerin geleceğini söyleyen Eker, ``35 ilde 500 bine yakın çiftçiye toplam 534 milyon YTL ödeme yapılacak. 300 milyon YTL`si ödendi. Kalanı da bir hafta 10 gün içinde ödenecektir`` diye konuştu.

Pirinç fiyatlarındaki artış hakkında ise Eker, ``Piyasada yaptığımız araştırmalar; pirinç fiyatlarında herhangi bir artışın olmadığı şeklindedir, araştırmalar bunu göstermektedir`` şeklinde konuştu.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Yorumlar (1)

  • 534 Ytl Kuraklıktan nasibini almış çiftçiler için birşey ifade etmiyor ama hiç yoktan iyidir ne yapıcan :S

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın