Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Su Ürünleri Yetiştiricisine Kredi

ciftlik3-3.jpg Su ürünleri yetiştiricilerine üretimde ihtiyaç duyulan giderlerin karşılanması için işletme ve yatırım kredisi verilecek.

Su ürünleri yetiştiricilerine üretimde ihtiyaç duyulan giderlerin karşılanması için işletme kredisi, modernizyon ve ekipman alımında yatırım kredisi verilecek.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’nde değişiklik yaptığı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, bakanlıkça verilen su ürünleri yetiştiricilik veya su ürünleri kuluçkahane belgesine sahip üreticilere, üretimde ihtiyaç duyulan giderlerin finansmanı için işletme kredisi kullandırılacak.

1 Ocak 2009’dan geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek tebliğe göre, projesi Bakanlık tarafından onaylanmış su ürünleri yetiştiriciliği yapacak olan üreticilere, kafes ve havuz gibi her türlü su ürünleri yetiştiricilik sistemleri veya kuluçkahane kurulması, bu sistemlerin kapalı devre üretim sistemine dönüştürülmesi dahil modernizasyonlarıyla alet-ekipman alımı konusunda yatırım kredisi verilmesi, Bakanlıkça verilen su ürünleri yetiştiricilik belgesine ve/veya su ürünleri kuluçkahane belgesine sahip üreticilere, üretimde ihtiyaç duyulan giderlerin finansmanı için ise işletme kredisi kullandırılması öngörüldü.

 

haber50.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın