Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Safranın üretim alanı genişleyecek

Safran üretim alanları genişledi Karabük'ün Safranbolu ilçesine adını ve dünyanın en pahalı bitkisi olan Safran üretimi konusunda Konarı köyünde İbrahim Çetintürk'e ait 800 metrekare arazide Safran dikimi yapıldı.

 

ÇEY Şube Müdürü Ahmet Küçükhaskul ve Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık ile teknik elemanlar ve üreticilerin hazır bulunduğu tarla gününde bilgiler veren İl Tarım Müdürü Murat Akbay, "Safran üretiminde devamlılığı sağlamak amacıyla bitkisel üretime yatkın olan köylerimizi safran tarımına yöneltmeyi hedefledik.

Bu köylerimizde özellikle işgücünün az olduğu ekim-kasım aylarında ki iş gücünü değerlendirmek amaçlanmıştır. 2010 yılında Yazıköy ve Konarı grup köylerimize birer Ziraat Mühendisinin Tar-gel projesi kapsamında istihdamı sağlanmıştır. Bu köylerde uyguladığımız projeler Ziraat Mühendislerimizin koordinatörlüğünde yürütülecektir" dedi.

Kaynak: internethaber.com

 

Yorumlar (3)

  • merhaba safran diyarbakırdada yetişirmi acaba

    0 Beğen
  • yer kirazı yetiştirmek istiyorum. hiç bir bilgim yok.bir de.bu bitki.çok yıllıkmıdır

    0 Beğen
  • Yer kirazı hakkında bilgiye sahibiz vede fidemiz mevcuttur. Osmanerz OS-TAR Osmaniye tarım ürünleri Osman Erez Gsm 05445360542-05348100346 Saygılarımlar Kolay gelsin

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın