Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Renkli karnabahar'da ürettiler

karnabaharBu Fotoğraf Photoshop değil..Bir grup bilim adamının karnıbahar'a beyaz rengi veren "florets" maddesi üzerindeki yaptığı çalışmaların sonucu..

Bilim adamları bunun bir DNA çalışması olmadığını sebzenin genleri ile oynanmadığını sadece karnıbahara renk veren madde üzerinde çalışarak bu ürünleri çıkarttıklarını açıkladılar.Amaçlarının tüketicilere yeni alternatifler sunmak olduğunu açıklayan uzmanlar renkli karnıbaharların ileride sıradan bir sebze olarak kabul edileceğini savundular.
17 yy.da havuçun sadece sarı beyaz ve mor olduğunu söyleyen bilim adamları o zamanki şartlarda Hollanda'da yapılan çalışmalar sonucu turuncu bir renk aldığını şimdi havuçun başka bir renkte düşünülemediğini söylediler.
Ayrıca renklere katılabilecek vitaminler sayesinde örneğin mor renge 'betakaratoen' katarak insanların eksik ve ihtiyaçlarına göre akıllıca beslenebileceklerini belirttiler..

bahcesel

Yorumlar (2)

  • Bence çok güzel bir çalışma. Çocuklara karnıbaharı sevdirmek için çok iyi bir yöntem. Bu tür çalışmaların tüm dünyadada ilk önce bizim ziraat ve gen mühendislerimizce yapılmasını isterim.

    0 Beğen
  • ÇOK GÜZEL BİR SEBZE BU SENE DENEMEYE ALMAYA KARAR VERDİK İNŞALLAH İÇ VE DIŞ PİYASADA TUTULUR.BU SEBZE BİZİM YILDA 2000-3000 TON ÜRETTİĞİMİZ VE ALTERNATİF ARADIĞIMIZ BİR TÜR.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın