Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Narenciyede sıkıntılı yıl

narenciye_ithalat.jpgTarımdaki sorunlar birbirini izliyor. Narenciye üreticilerinin 2 yıl önce karşılaştıkları `fiyat sorunu` nüksetti. Mandalinanın fiyatı bahçede 30 YKr`ye kadar indi.

Narenciye üreticisi iki yıl önce karşılaştığı `fiyat ve pazarlama` sorunlarını bu yıl yeniden yaşayacağa benziyor.

Yaz dönemi sonunda başlayarak ülke genelinde sonbahar süresince etkili olan yağışlar sayesinde narenciyenin yanı sıra ıspanak, karnıbahar ve pırasa gibi kış sebze ve meyvelerinin bol olacağı, bu durumun fiyatların düşmesine yol açacağı bildirildi.

Bahçede 30 YKr

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, portakal, mandalina ve greyfurt gibi kış dönemine özgü meyvelerin kilogram fiyatının daha şimdiden bahçede 30–35 YKr`ye kadar düştüğünü, birkaç hafta içinde bu uygun fiyatların pazarlara yansıyacağını söyledi. Narenciye ürünlerinin pazarlarda şu an bile geçmiş yıllara oranla daha ucuza satıldığın dile getiren Çakman, bunun yanı sıra ıspanak, pırasa ve karnıbahar gibi sebzelerin de uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştığını vurguladı.

Üreticiler ekim yapmaktan vazgeçebilir

Kış meyve–sebzeleri açısından bereketli bir dönem yaşadıklarını, ancak fiyatlarının bu kadar düşmesinin üreticiyi zor durumda bırakacağını anlatan Çakman, fiyatların çok daha aşağı inmesi halinde üreticilerin gelecek yıl için ekip yapmaktan vazgeçebileceğini söyledi. Çakman, sonbaharda ülke genelinde etkili olan yağışların gelecek yaz ürünlerinin rekoltesine de yarayacağını bildirdi.

Kaynak: Yenimesaj.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın