Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Mazot ve gübre desteği başvuruları 20 Ocak'ta son

destek3.jpgMazot ve kimyevi gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler, 20 Ocak 2009 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuracak.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Dahil Olan Çiftçilere Mazot ve Kimyevi Gübre Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde değişikliğe gidildi.

Söz konusu tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, mazot ve kimyevi gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler, bugünden itibaren 20 Ocak 2009 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuracak.

Diğer yandan kadastro görmemiş köylere ilişkin tahkim komisyonlarınca yapılan çalışma planına göre her köy için son müracaat tarihi, 20 Ocak 2009 tarihinden önce olmak kaydıyla belirlenecek ve bu tarih ilgili muhtara tebliğ edilecek.

İl müdürlükleri merkez ilçelerde, ilçe müdürlüklerinin yapmakla yükümlü oldukları görevleri yapacak. İlçe müdürlükleri, köy/mahalle seviyesinde belli bir sıraya göre başvuruları değerlendirecek. Çiftçiler, ÇKS'de kayıtlı oldukları il/ilçe merkezlerine başvuracak ve teslim ettikleri belgelerdeki bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacak.

Başvuru yapan çiftçiler, bilgilerinde değişiklik olması halinde 20 Ocak 2009 tarihine kadar ÇKS'deki bilgilerini güncelleyecek.

Kaynak: Dunyagazetesi.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın