Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

GAP'ta Dev Adım...

gap-ekren.jpgDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP Yüksek Kurulunun GAP'ın özellikle sulama yatırımlarını hızlandırmada yeni inisiyatifler almak istediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ekren, Atatürk Barajı İdare Binasında, GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, SPK Başkanı Turhan Erol, TÜİK Başkanı Ömer Demir, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Bölge Yatırım Ajansı Başkanı İsmail Bitirim ile diğer ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ve GAP Bölgesindeki sivil toplum örgütlerinin yöneticileri bir araya geldi.

Toplantının amacının ''halkımızın projeye daha fazla katılabilmesi'' olarak özetleyen Bakan Ekren, ekonomik ve sosyal gelişimi destekleyen çok sayıda proje yürütüldüğünü işaret ederek, cumhuriyetin en önemli ve en büyük projesi olan GAP'ta bundan sonra neler yapılabileceğini görmek istediklerini ve bugüne kadar yapılan yatırımlardan daha fazla verim elde etmeyi planladıklarını bildirdi.

Bakan Ekren, şöyle devam etti:

''Bölgedeki sosyal kültürel değişmeyi hızlandırmak, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak için onların daha fazla katılımını sağlayacak bir inisiyatifi başlatmak istiyoruz. Bundan sonra ne yapabileceğimizi, projenin ekonomisi ve teknik durumunun ne olduğunu, bunun yeteri kadar kullanıp kullanılmadığını görmek istiyoruz.

Yöremizi sivil toplum örgütleri ve temsilci kuruluşlarından bilgi almak istiyoruz. Bunun aynı anda öz eleştiri manasında olmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde atacağımız adımlarda bize doğru bilgi ve veri aktarılmasını istiyoruz.''

Devlet Bakanı Ekren, halkın projeye daha fazla katılabilmesi refah ve mutluluğunu daha fazla artması için, sosyal kültürel değişim, dönüşümü başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için neler yapılabileceğini, bu toplantıda tartışarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

Ekren, son olarak GAP projesinin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 59,3 düzeyinde olduğunu, bu oranın tarımda yüzde 26, enerjide yüzde 83,6, ulaştırma-haberleşmede yüzde 45,3, turizmde yüzde 31,9, diğer alanlarda yüzde 94,9 olduğunu bildirdi.

zaman.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın