Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Doğuda Organik Tarım Çiftçisi İki Yılda 10 Milyon YTL Gelir Elde Etti

 

elma.jpgOrganik tarım nedeniyle son iki yılda bölge çiftçisinin cebine 10 milyon YTL girdiğini açıklayan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler Birliği (DATÜB) Başkanı Nazmi Ilıcalı,

Almanya ve Fransa gibi ülkelere buğday ile nohut ihracatı yapacaklarını söyledi.

Organik tarım, doğu çiftçisinin yüzünü güldürmeye başladı. Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Bingöl ve Bayburt illerinden 3 bin organik tarım üreticisi, son iki yılda ürettiği organik buğday ve nohut gibi ürünlerden toplam 10 milyon YTL gelir elde etti.


DATÜB Başkanı Nazmi Ilıcalı, 2006- 2007 yıllarında elde ettikleri 10 milyon YTL'lik geliri 2008'de yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Organik tarımın öneminin bölge çiftçisi tarafından anlaşıldığını dile getiren Ilıcalı, her gün birliğe onlarca kişinin üye olmak için müracaat ettiğini açıkladı. DATÜB bünyesinde 6 zıraat mühendisi ve 2 bilgisayar uzmanı istihdam ettiklerini belirten Ilıcalı, yıl içerisinde zıraat mühendisi sayısını 9'a çıkartmayı planladıklarını bildirdi.

Ürettikleri organik buğday ve nohut gibi ürünleri önümüzdeki aylarda Almanya'nın Nürnberg şehri ile İstanbul'da açacakları 2 ayrı mağazada paket halinde satışa çıkartacaklarına işaret eden Ilıcalı bu sayede doğu çiftçisinin organik ürünün, ulusal ve uluslararası pazarda alıcı bulacağını söyledi.

Almanya ve Fransa'yı kendileri için pazar olarak belirlediklerine dikkat çeken DATÜB Başkanı Ilıcalı, "Bölgemizde üretilen bütün organik ürünleri iç ve dış pazara sunacağız. Fransa ve Almanya'ya organik şalgam turşusu, çilek reçeli, buğday, nohut, mercimek satmak için bu iki ülke ile ön anlaşmaları imzaladık. İnşaatı yüzde 90 oranında tamamlanan paketleme fabrikamız gelecek ay içerisinde hizmete girecek. Bölge çiftçimizin üreteceği organik ürünleri burada paketleyip, kavanozlayıp iç ve dış pazara sunacağız. Bu sayede 10 milyon YTL olan son iki yıldaki ekonomik başarımızı 15 milyon YTL'ye çıkartmayı hedefliyoruz." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın