Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

5 şehirde tarım reformu

reform.jpgTarım Reformu Bölge Müdürlüğüne bağlı Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Nevşehir illerinde tarım alanlarının daha verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Toprak Reformu Bölge Müdür Vekili Ali Oflaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğüne bağlı 5 ilde toplam 268 bin 150 dekar alanda çalıştıklarını belirterek, ''Beş ilde tarım arazisinin daha verimli kullanılmasına yönelik başlattığımız çalışmalarımız devam etmektedir'' dedi.

Tarım Reformunun, tarımın bünyesindeki temel aksaklıkları giderip, teknolojik gelişme ve iktisadi verimliliği dikkate alarak, çiftçi gelirlerinin yükseltilmesini amaçladığını vurgulayan Oflaz, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi, sosyal refahın artırılmasına yönelik Orta Anadolu bölgesinde arazi toplulaştırması, arazi dağıtımı, hazine arazilerini kiralama, toprak sınıflarının tespiti, arazi kullanım planlaması ve köy imar planlaması gibi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Oflaz, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde arazi toplulaştırma, arazi kullanım projesi ve toprak sınıfları tespitiyle ilgili toplam 151 bin 150 dekar alanda çalışma yürüttüklerini de anlatarak, şunları söyledi:

''Kayseri'de toplam 112 bin 500 dekar alanda, Sivas'ta 45 bin dekarda arazi toplulaştırması uygulama çalışmalarımız devam etmektedir. Nevşehir'de ise arazi toplulaştırmasına yönelik etüt çalışmaları tamamlanarak, uygulama alanı ilan edilmesi beklenilmektedir. Kurumumuz önceki yıllarda, Yozgat'ta toplam 9 bin 652 dekar hazine arazisi 179 hak sahibine, Kayseri'de ise 8 bin 339 dekar hazine arazisini de 299 hak sahibine dağıtımını gerçekleştirerek, topraksız köylüleri toprak sahibi yaparak, çiftçilik yapmalarına imkan sağlamıştır. Ayrıca, Kayseri'de 34 bin dekar alanda toprak sınıfları tespiti, 51 bin dekar alanda da arazi kullanım tespiti çalışmasını gerçekleştirmiş, Kırşehir'de de 4 bin 500 dekar alanda toprak sınıflandırması çalışması bitirilmiştir.''

Kaynak: Ekoyol.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın