Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

12 Ay Portakal Veren Ağaç

12ay-portakal.jpgTarımda teknolojik yeniliklere açık olan Gazipaşa ilçesinde bir çiftçi, bahçesinde yetiştirdiği Valencia cinsi ağaçtan 12 ay süreyle portakal alıyor.

Çiftçi Ahmet Çapan, Türkiye'nin turfanda sebze meyve üretim merkezi Gazipaşa'da, tropikal iklime benzer mevsim koşulları nedeniyle dünyada yetişen hemen hemen her cins meyvenin yetiştirilebildiğini söyledi.

Tropikal meyvelerin yanı sıra Akdeniz meyvesi portakalın da bölgede bolca yetiştiğini belirten Çapan, Valencia cinsi portakal ağacından Gazipaşa'da 12 ay boyunca ürün aldıklarını kaydetti.

Çapan, şöyle konuştu:

"Evimin bahçesinde yetiştirdiğim Valencia cinsi portakal ağacının bazı dalında olgun, bazı dallarında olgunlaşmamış, bir kısım dallarında ise çiçekler var.

Dallardaki olgun portakallar Temmuz, Ağustos aylarına kadar kalıyor. Şu sıralar ağaç dallarında yeşil, henüz olgunlamış portakallar da var. Eski ve yeni portakallar birbirine karışıyor.

Olgunlaşmış, sararmış portakallarla beyaz çiçekler de birbirine karışmış durumda. Sarı, yeşil ve beyaz renklerin hakim olduğu ağaçta hoş bir görüntü oluşuyor."

http://www.cnnturk.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın