Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ceviz yetiştiriciliği's Video

  • Görüntüleme 2824
Ekleyen: ATİLLA-sp-2368 . Kategoriler: Bahçe ve Tarladan Görüntüler . Eklenme zamanı: 18 Temmuz 2014.
Bu videoda:
Açıklama
Ceviz yetiştiriciliği. Abdullah Akgöz

Önemli : Ceviz yetiştiriciliğini sınırlandıran faktörlerden bir tanesi cevizin yapraklanma ve yaprak döküm zamanıdır. Şöyle ki genç ceviz ağaçlarının sürgünleri -9 °C'deki sıcaklıklarda zarar görür. Gene çiçeklenme döneminde geç ilkbahar donlarından tomurcuk ve meyveler zarar görür. Bu nedenle cevizin geç yapraklanması önemli. Chandler ceviz çeşidi de Nisan başlarında geç uyanan bir çeşit.

Ancak geç uyandığı için geç meyve oluşturacak ve yaprağını geç dökecektir. Örneğin Chandler için yaprak dökme tarihi Aralık ayının ortalarına kadar uzayabilir. Bu durumda da özellikle İç Anadolu Bölgesi gibi soğuk bölgelerde sonbahar erken donlarına yakalan ağaçlarımız zarar görecektir.

Bu nedenle İç Anadolu Bölgesinin dar iklim bölgeleri hariç İç Anadolu bölgesinin özellikle soğuk yerlerinde Şebin, Bilecik gibi aynı zamanda erken yaprak döken ceviz çeşitleri tercih etmek daha uygun olacaktır. Ticari amaçlı bahçeler için meteorolojiden ilkbahar geç ve sonbahar erken donlarının tarihleri alınarak çeşit seçimini, toprak analizi ve bu bilgilerin ışığında yapmanın daha uygun olacaktır.
Daha fazla

Kullanıcının diğer videoları: