Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım arazileri miras yoluyla bölünemeyecek

tarim_arazi.jpgTarım arazileri, mevcut miras hukuku yüzünden hergeçen yıl biraz daha küçülüyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bunun önüne geçmek için bir yasa taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak Başbakanlığa gönderildi. Yasa taslağı meclisten kabul edilip yasalaşırsa, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önüne geçilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bakanlığının 2009 yılı hedeflerini anlattı. Bakan Eker, tarımda verimliliğin elde edilmesi için tarım arazilerinin bölünmesinin önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, `Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesine engel olmak için bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda bir yasa taslağı hazırladık. Bu taslağı Başbakanlığa sunuldu. Bu taslak yasallaşırsa tarım arazileri miras yoluyla bölünemeyecek` dedi.

İLKLER SON 6 YILDA ATILDI

Bakan Eker, Hükümetin son 6 yılda tarım sektörünün geliştirilmesi yönünde önemli adımlar attığını ve `ilkler` gerçekleştirdiğini ifade ederek, ilk kez devlet destekli tarım sigortası uygulamasının başlatıldığını belirtti. İlk kez kırsal kalkınma projelerinin desteklenmeye başlandığını, son 2 yılda kuraklıktan zarar görenlere kuraklık desteği verildiğini anlatan Eker, organik tarım ve toprak analizi için ilave destek uygulamasına başlandığını kaydetti.

Yorumlar (13)

Önceki Yorumları Yükle
  • tapu en büyük kardeşin üstüne görünecek ama ortak bakılacak hasattan sonra para paylaşılacak

    0 Beğen
  • bu yasa tasarısı tarımsal açıdan bakıldığında yararlı olabilir ama şuda unutulmamalıdırkı bugün [malesefki] ülkemizde arsa için kardeş kardeşi öldürüyor.bence olayı önce bu yönüyle değerlendirmek lazım.

    0 Beğen
  • ve bu olayların çıkmaması için önlemlerin alınıp yasanın öyle uygulanması lazım diye düşünüyorum.

    0 Beğen
  • ölüm hak miras helal dır derler onun için herkes hakkını almalıdır yoksa kardeş kardeşi öldürüyor ve iki gün önce miras kavgası yüzünden benim yaşadığım şehirde kardeşini bu miras yüzünden döverek öldürdü her ikisi içinde kötü oldu ama neticede miras kavgası inşallah birdaha yaşanmaz böyle bir olaylar çıkarılan yasa bence millete göre çıkarılmalı

    0 Beğen
  • nevşehir nigde ve diger patates üretimi yapan yerlerde başa bela olan patates uyuzunu çözdük yapmış oldugumuz denemelerle tarla denemeleri ve lab.sonuçları ile artık bu hastalık dert olmaktan cıkıyor eger sizde bu hastalıgın caresini merak ediyorsanız beni arayın ziraat yük mühendisi ümit çiçek

    0 Beğen
  • ziraat mühendisi ümit çiçek 0536 845 00 02 patates uyuzu ve patates halka cürüklügü ekşi çürüklük hepsini çözdük organik olarak eger sizdede sorunsa arayın cevabını ögrenin

    0 Beğen
  • Diyelim ki üç kardeşdte sadece çiftçi. Babaları ölünce tarlalar büyük kardeşine kalacak diğer iki kardeş geçimi ne ile sağlayacak

    0 Beğen
  • kardeşlerlerin hepsi bu bölünen arazilerden geçinemez,bu gün geçinse bile daha ilerde arazi yetmez olur.eğer çifçiliği tercih eden birden fazla mirasçı varsa ya arazi bölmeden paylaşmalılar yada araziyi ortak işlemeliler.veya tarıma dayalı hayvancılık yaparak işi büyütebilrler ve iş bölümü şeklinde çalışabilirler.

    0 Beğen
  • Bu yasanın çıkmasıyla ülkemizde tarım daha şuurla yapılacağına inanıyorum.Dünya ülkeleriyle yarışacağına inanıyorum.

    0 Beğen
  • Gemlik'te verimli bir zeytinliğin 2009 yılına gelindiğinde ziraat mühendisin taporu ile bakımsızlığın ve mahsulun olmadığı bir zeytinlik haline geldi. Zeytinlik ile ilgilenmeyen 2 abinin izalei şuyu ile satışa çıkardığı bu zeytinlikleri özgülenme talebi ile mahkemeden istedim. Hakimin bu konuda fazla bir bilgisi olmadığından yerlerin kirada olması sebebiyle talebimi ret etti ve karara bağladı. Burada mahkeme heyeti olmayan bir karara imza attı ama 6 yıl geçmesine karşılık zeytinlik zeytinlikten çıktı. Şimdi bunun cezasını kim çekmeli, Türkiyede sistem ters işliyor.Hem miras yoluyla araziler bölünmesin deniliyor hem talep edenin tüm şartları tuttuğu halinde tahsisi yapılmıyor. Ama yine de, kanunun bu konuların sonuçlandırmasında etkin şekilde çıkarılamsını temenni ederim.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın