Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Antalya Domatesleri Temiz Çıktı

b_150_100_16777215_0_stories_haberler_subat2008_domates1.jpgAntalya Ticaret Borsası Tarafından Çeşitli Alışveriş Merkezlerinden Alınan Domateslerde Yapılan Tahliller Sonucunda Herhangi Bir Zirai Kalıntıya Rastlanmadığı Belirlendi.

Antalya Ticaret Borsası tarafından çeşitli alışveriş merkezlerinden alınan domateslerde yapılan tahliller sonucunda herhangi bir zirai kalıntıya rastlanmadığı belirlendi.

Antalya Ticaret Borsası tarafından Rusya ile yaşanan krizin ardından domatesler üzerinde çalışma yaptı. Antalya'da bulunan çeşitli alışveriş merkezlerinden tüketici gibi alınan domates numuneler İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'ne analiz ettirildi. Yapılan analiz sonuçlarına göre 4 domates örneğinin de temiz olduğu belirlendi. Sebzelere dönemsel analiz yaptırdıklarını söyleyen Antalya Ticaret Borsası Başkanı İlhami Kaplan, "Konunun ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. 12 Haziran tarihli domates numunelerin de daha önceki dönemlerde olduğu gibi temiz çıkması beni çok sevindirdi. Domateslerimiz gerek AB gerekse Rus kodeksine uygundur. Herkes gönül rahatlığı içinde domates yiyebilir"dedi.

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın