Arkadaşlar meyve bahçe tesisi 2008 yılında gerçekleştirildi. 2007 yaz sonunda toprak analizi yaptırıldı.0- 30 cm derinlikte; Ph:7.7, Kireç oranı ise: %2.8, 30-60 cm derinlikte; Ph:7.7, Kireç oranı:% 2.8, 60-90 cm derinlikte Ph:7.7, Kireç oranı:%4.6 olarak ölçüldü. bu 20 dekarlık bahçenin yarısında grany smith elma ve Ba 29 anaçlı yarı bodur deveci armudu var. bazı elma ve armut fidanlarında yapraklarda sararma ve aşı noktasının alt kısmından itibaren kuruma meydana geldi. bu neden kaynaklanmış olabilir. bu yerin kireçli olmasından mı kaynaklanıyor. Bu konuda detaylı bilgiye ihtiyacımız var, nasıl bir yol izlemeliyiz. Teşekkürler.