Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Ay toprağıyla ilk bitki yetiştirildi

cicek2.jpgAvrupa Uzay Ajansı ESA Ay’da çiçeklerin açacağı günün yakın olduğunu söyledi. Esa’dan bir grup bilim adamı Ay toprağı ile yaptıkları çalışmada kadife çiçekleri yetiştirmeyi başardılar.

12 Ay Portakal Veren Ağaç

12ay-portakal.jpgTarımda teknolojik yeniliklere açık olan Gazipaşa ilçesinde bir çiftçi, bahçesinde yetiştirdiği Valencia cinsi ağaçtan 12 ay süreyle portakal alıyor.

Bakan Eker :"Türkiye'nin Yeterli Hububat ve Pirinci Var"

eker-mlt.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'nin stoklarında ve raflarında yeterli hububat ve pirinç bulunduğunu söyledi. Malatya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katılan Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada gıda fiyatlarındaki artışlara değindi.

Tarımda AB Uyum Yasaları Başlıyor!

ab_uyum.jpgYeni kanun taslağında; toprağı işletme hakkı vârisler arasında önce en büyük oğula, sonra erkek kardeşine o da olmuyorsa kız kardeşine verilecek

Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Destek

Kırsal kalkınma yatırımlarına destekKırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesine dönük esaslar belirlendi.

2008 Hayvancılık Destekleri

hayvan_destek.jpgYem bitkisine dekar başına 115 YTL, kültür ırkı yetiştiriciliğinde hayvan başına 400 YTL, gen kaynakları geliştirme programına katılanlara 360 YTL’ye varan tutarlarda destekleme ödemesi yapılacak

Gıda fiyatları rekoru kırınca, bitkide gen casusluğu başladı

resim2.jpgGıda fiyatlarındaki rekor artış ve doğal felaket korkusu ülkeleri daha köklü önlemlere yöneltiyor. Birçok ülke bitki geni depolarken, Avrupa, şubat ayından itibaren gen kaynaklarının bir kopyasını Norveç'e bağlı adalardaki mağaralarda saklamaya başladı.



Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Projelerine Destek

tarima-arge-destek.jpgTarım Sektörünün İhtiyaç Duyduğu Öncelikli Konulara İlişkin Bilgi ve Teknolojilerin Geliştirilmesi, Çiftçiler ile Tarımsal Sanayicilere Aktarılması Amacıyla Uygun Görülen Araştırma -Geliştirme Projelerine, 2008-20011 Döneminde Destekleme Ödemesi Yapılacak.