Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hububat fiyatları açıklandı.

bugday_rekolte.jpgToprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yılın ürünü ekmeklik buğdayın tonunu, haziran, temmuz ve ağustos aylarında 500 lira, eylülde 510 lira, ekimde 520 lira, kasımda 530 liradan alacak. Üreticiye ayrıca ton başına 50 lira pirim ödenecek.

Türkiye tohumculuk merkezi olma yolunda

tohumculuk_kongresi.jpgTürkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği (TÜRK-TED) Başkanı Dr. Mete Kömeağaç, Türkiye'nin tohumculuk liginde dünyanın ilgi odağı olduğunu belirterek, hibrit tohumda dünyanın bir numarası olan İsrail'e tohum satıldığını söyledi

Toprak kiralamayı tüm dünya tartışıyor

mayinli_arazi.jpgİktidarının mayınlı toprakların mayınlardan arındırılarak gıda üretimi amacıyla yabancı şirketlere kiralama amacı ile gündeme gelen ve bazı ülkelerin ileride çıkabilecek bir kıtlık veya artan gıda mahsulleri fiyatlarındaki artışlara karşı korunmak amacıyla toprak satın almalarına İngilizcede land grabbing-toprak koparma veya toprak araklama adı veriliyor.

Mayınlı araziler tarıma açılırsa yılda 20 milyon dolar getirir

mayinli_arazi.jpgTMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, mayınlı arazilerin tarıma açılması durumunda elde edilecek yıllık net gelirin 20 milyon doların üzerinde olacağının hesaplandığını söyledi.

Tarımsal ilaç bayiliği için yeni düzenleme geliyor

zirai_ilac_bayisi_gencziraat.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı, ziraat mühendislerinin örgütlerinin tepkileri üzerine, tarımsal ilaç bayiliği yetki belgesi almak için aranan şartları yumuşatıyor.

Türkiyenin Bitki Çeşitliliği, Cumhurbaşkanı Gülün Korumasına Alındı

abdullah__gul.jpgCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiyenin Bitki Zenginliğı Bakımında Dünyanın Ender Alanlarından Biri Olduğunu Söyledi. Cuhhurbaşkanlığı Himayesinde Başlatılan Türkiye Florası Projesiyle, Ülkemizdeki Bütün Bitkilerin Koruma Altına Alınması Planlanıyor.

Sertifikalı tohum, fidan ve fide üretimine devlet desteği geliyor

tohumlar.jpgÖzel sektör tohumculuk kuruluşlarına kilogram başına destekleme ödemesi yapılacak. Bakanlar Kurulu, sertifikalı tohum üretimi ile sertifikalı tohum ve sertifikalı fidan/fide kullanımının desteklenmesini kararlaştırdı.

Danışmanı olan çiftçiye devlet desteği

tdansman.jpgDanışmanlık şirketleri, serbest tarım danışmanları, üretici örgütleri, ziraat odaları, dernek ve vakıflardan danışmanlık hizmeti alan çiftçiye, hizmet bedelinin bir bölümü, devlet desteği olarak ödenecek.