Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Kadın sesi bitkilere ilaç gibi geliyor

domates_fideleri.jpgİngiliz bilim adamları, kadın sesinin bitkiler üzerindeki etkisini araştırdıkları çalışmada ilginç bir sonuca ulaştı.

Çinli seracılar mause ile karpuz büyütüyor

cinli_karpuz_sera.jpgÇiftçiler, nem ve sıcaklığı ölçerek kesin sonuçlar elde edilmesini sağlayan bir bilgisayar programı ile karpuz üretiminde verimi artırmayı başardı.

2 milyon hektar arazide rekor toplulaştırma yapılacak

arazi_toplulastirma.jpgTarımın en önemli sorunlarından parçalı ve dağınık arazileri birleştirerek verimi artırmak amacıyla başlatılan toplulaştırma çalışmalarında bir rekora imza atılacak. Sadece 2009 yılında 2 milyon hektar alanda toplulaştırma yapılması hedefleniyor.

Pencere önü bostanıyla dünyaya roka marul satıyorlar

pencere_bostan2.jpgHobi bahçeciliği alanında faaliyet gösteren Botanika, saksıda maydanoz, roka, marul gibi sebzelerin yetiştirilmesine imkan tanıyan patentli ürünü "pencere önü bostanlarıyla" yurtdışına açılıyor.

Türkiye'nin ürün desen haritası çıkarıldı

arazi_15.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'deki 30 ekolojik havzada, 527 milyon veri kullanarak ürün desen haritası çıkardıklarını söyledi. Üç yıl süren çalışmanın Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu aktaran Eker, ülkenin hangi bölgesinde ne ekilip biçileceğini ve destekleneceğinin bu harita sayesinde değerlendirileceğini kaydetti.

Hükümet, genetiği değiştirilmiş bitkilerin üretimine izin verilmesine yeşil ışık yaktı

mssr1.jpg Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan yasa tasarısıyla genetiği değiştirilmiş bitkiler (transgenetik bitkiler), bebek mamaları ve küçük çocuk besinlerinde özel amaçla geliştirilen ürünler hariç kullanılabilecek.

5 Yılda 2.3 Milyar Fidan Dikilecek

fidan_dikimi_3.jpgÇevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Hanifi Avcı, önümüzdeki 5 yıllık süreçte 2 milyar 300 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Su Ürünleri Yetiştiricisine Kredi

ciftlik3-3.jpg Su ürünleri yetiştiricilerine üretimde ihtiyaç duyulan giderlerin karşılanması için işletme ve yatırım kredisi verilecek.