Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Üniversite affı ekim ayında...

Üniversite affı ekim ayında... 15 yıl 6 ay önce #504

  • cansevim
  • cansevim's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yeni Üye
  • Gönderiler: 6
Bakan Çelik, af tasarısının eylülde gönderileceğini, ekim ayında da Meclis te gündemde olacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ;üniversite öğrencilerine yönelik affın; ekim ayında Meclis gündemine geleceğini açıkladı.
Çelik,;Öğretmenevleri Tanıtım Sergisnin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Öğrenci affına eskiden karşıydınız, şimdi topu YÖK e attınız, ondan vazgeçmenizin sebebi nedir? sorusuna,Topu YÖK e atmış değilim karşılığını veren Çelik, YÖK ten bir rapor bekliyordunuz hatırlatması üzerine şöyle konuştu:Biz onun tasarı taslağını hazırladık, ancak paylaşımcı konumunda olan diğer kuruluşlarla paylaşıyoruz. Son şeklini veriyoruz. Hangi tarihten itibaren af çıkarılması gerekiyor, kimleri kapsaması gerekiyor, bunları tartışıyoruz. Yani vazgeçme söz konusu değil. Temelde aflara çok sıcak bakmıyorum.Kaç kişinin af beklediği, hangi gerekçelerden dolayı af beklediği benim için önemlidir dedim. Bununla ilgili gerekli dokümanlar geldikten sonra, ben de böyle bir affın ama kapsamı, zamanı, şekli tartışıldıktan sonra çıkarılması gerektiğini düşündüğüm için bu tasarıyı hazırladık. Tasarı eylülde Meclise gönderilecek. Ekimde de Meclis açılır açılmaz af Meclisin gündeminde olacak

Daha önce karşı çıkmıştı
Üniversitelerde öğrenci affı geçen yıl da gündeme gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitede başarısız öğrencilere yeni sınav ve bütünleme hakkı tanınması konusunda çıkarılacak yasal düzenleme için Milli Eğitim Bakanlığına araştırma talimatı vermişti. Ancak Çelik, kamuoyunda öğrenci affı olarak bilinen uygulamanın faydalı olmayacağını savunarak,Eğitimin her kademesindeki affa karşıyız demişti.
Son Düzenleme: 15 yıl 6 ay önce yazan cansevim.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.