Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla

BAŞLIK: Sarimsak Ektrakti

Sarimsak Ektrakti 14 yıl 5 ay önce #2105

  • jester
  • jester's Avatar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 57
  • Teşekkür Sayısı: 5
Çiğ yenmesi önerilmeyen sarımsak 6 ay bekleyince tam bir şifa kaynağına dönüşüyor...


Yararı klinik araştırmalarla kanıtlanmış olan sarımsağın etkisini artıracak yöntemin bekletilmesinde saklı olduğu anlaşıldı. Prof. Dr. Necat Yılmaz, yıllanmış sarımsak ekstraktının (AGE) karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici etkiye sahip olduğunu belirterek, ''Yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE), kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir. Sarımsak özel hazırlanan bir yöntemle en az 6 ay bekletildiğinde, istenmeyen bileşikler yok edilmekte, mucizevi doğal bir bileşik ingilizce adıyla Aged Garlic Extract (AGE) isimli kokusuz sarımsak ekstraktı oluşmaktadır'' diye konuştu.

ÇiĞ YEMEYiN

Sarımsağın çiğ yendiğinde yarardan çok zararı görüldüğünü, çiğ tüketimin sarımsaktan faydalanılmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

BEKLEYİNCE AÇIĞA ÇIKAR

''Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 6 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ''S-Alilsistein (SAC)'' açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. ''

iŞTE HAZIRLANIŞI

Yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanıyor: 1 kilo sarımsak soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun içine konan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılıyor, bu karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ile 10 ay arasında bekletiliyor. Daha sonra yıllanan sarımsak günde bir tatlı kaşığı tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan karışımın kokusuz ve çok lezzetli bir tadı olduğu bildirildi.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.