Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çukobirlik pamuk ve soyayı peşin alacak.

pamuk_hasatmak.jpgÇukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, bu sezon kütlü pamukta 2 Hb ve üstü tipler için kilo başına net 65 YKr, 3 Hb ve daha düşük tipler için kilo başına net 45 YKr, soya fasulyesi için de kilo başına net 45 YKr avans alım fiyatı uygulanacağını belirtti.

Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik) Yönetim Kurulu, 2008/2009 kampanya döneminde kurum tarafından alımı gerçekleştirilecek kütlü pamuk ile soya fasulyesinin avans alım fiyatını belirledi.

Yönetimin aldığı kararı açıklayan Başkan Hamza Öztürk, "Bu sezon kütlü pamukta 2 Hb ve üstü tipler için kilo başına net 65 YKr, 3 Hb ve daha düşük tipler için kilo başına net 45 YKr, soya fasulyesi için de kilo başına net 45 YKr avans alım fiyatı uygulanacak. Her iki ürünü avans fiyat üzerinden peşin para ile alacak ortağımıza kantarda ödeme yapacağız. Yeni sezonda da hedefimiz; çiftçimizin alın terinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, emeğinin karşılığının verilmesidir. Dış ve iç piyasalardaki gelişmelere göre avans fiyatımızı yukarı çekecek ve farkını ödeyeceğiz. Şu unutulmasın ki Çukobirlik ortağını asla mağdur etmez" dedi.

'Avans Alım Fiyatı' uygulamasında 10. kampanya dönemine girdiklerini, bu sayede üretici ortağın ve kurumun menfaatlerinin en iyi şekilde korunduğunu kaydeden Başkan Öztürk, sezon öncesi kooperatiflerde tüm hazırlıkların tamamlandığını, bu nedenle alımlarda bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Özellikle sulu alanlarda pamuk hasadının önümüzdeki günlerde yoğunluk kazanacağına dikkat çeken Öztürk, "Tedbirimizi aldık. Kuruma getirilecek kütlü pamuk ve soyanın tamamını alacak ve avans alım fiyatı üzerinden peşin ödeme yapacağız. Avans fiyatın başta ortaklarımız olmak üzere tüm çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyor, bereketli bir sezon temenni ediyoruz" diye konuştu.

Çukobirlik'in, bu kampanya döneminde bugüne kadar 2 bin 150 ton kütlü pamuk, 292 ton 782 kilogram soya fasulyesi alımı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com

 

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın