Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çiftçiye her bankadan kredi yolu açılacak

cifci_kredi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ziraat Bankası haricinde, diğer bankalar aracılığıyla çiftçiye destek kredisi verilmesi konusunda, bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Eker, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve tarımla ilgili ihracatçı birliği başkanlarıyla Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksinde dün bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, "Önlem paketine tarımla ilgili neler dahil edilecek?" sorusu üzerine bunların bu toplantıda detaylı bir şekilde görüşüldükten sonra ortaya çıkacağını kaydederek, sektörün ihracatını ve üretimini izlediklerini belirtti.
Ziraat Bankası haricinde diğer bankalarla çiftçiye destek kredisi verilmesinin gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya da Eker, "Gelebilir. Onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Sübvansiyonun diğer bankalara da uygulanması, kamu veya özel bankalara da uygulanması halinde o zaman kredi hacmi artar" karşılığını verdi.

Krizin tarım sektörüne faturasına ilişkin bir soru üzerine de, "krizin tarım sektörüne etkisiyle ilgili denecek çok fazla bir durum yok. Bizi aslında birinci derecede etkileyen geçen yıl ve ondan önceki yıl kuraklık oldu. Türkiye'nin üretimi ile ilgili sorunu veya tarımdaki küçülmenin esas kaynağı kuraklıktı. İhracatla ilgili dünyadaki son birkaç aylık periyot içerisinde rakamlar bir miktar düşüş gösteriyor" diye konuştu.

Kaynak: Referansgazetesi.com

 

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın