Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Çeltikte müdahale fiyatları açıklandı

celtik_fiyat_aciklandi.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, çeltikte Toprak Mahsulleri Ofisi 'nin (TMO) müdahale alım fiyatının ton başına 870 YTL olarak belirlendiğini açıkladı. Bakan Eker, çeltik üreticisine ayrıca ton başına 100 YTL de prim verileceğini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, basın mensuplarına Bakanlığın Eskişehir yolunda bulunan sosyal tesislerinde iftar yemeği verdi.
İftarın ardından açıklamalarda bulunan Eker, tarımsal üretim takvimi açısından hasadı yapılan son ürünün çeltik olduğunu, çeltik üretiminde de Türkiye tarihinin rekoru kırıldığını söyledi.
Bu sene 760 bin ton çeltik rekoltesi beklendiğini belirten Bakan Eker, bunun da 460 bin ton pirinç demek olduğunu ve Türkiye'nin bu yıl büyük olasılıkla çeltikte ithalata gerek duymayacağını kaydetti.
Çeltik alımı için TMO'nun hazır olduğunu ve bugünlerde alıma başlayacağını söyleyen Eker, TMO'nun ton başına 870 YTL'den müdahale alımı yapacağını, ayrıca çeltik üreticisine 100 YTL de prim verileceğini bildirdi. Bakan Eker, ''dolayısıyla kilogramı 97 kuruştan çeltik alımı yapacağız'' dedi.
Eker, ürününü TMO'ya veren üreticiye 25 gün içerisinde bir defada ödemede bulunulacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak Samanyoluhaber.com

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın