Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Türkiyenin Bitki Çeşitliliği, Cumhurbaşkanı Gülün Korumasına Alındı

abdullah__gul.jpgCumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiyenin Bitki Zenginliğı Bakımında Dünyanın Ender Alanlarından Biri Olduğunu Söyledi. Cuhhurbaşkanlığı Himayesinde Başlatılan Türkiye Florası Projesiyle, Ülkemizdeki Bütün Bitkilerin Koruma Altına Alınması Planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bitki zenginliğı bakımında dünyanın ender alanlarından biri olduğunu söyledi. Cuhhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan Türkiye Florası Projesi'yle, ülkemizdeki bütün bitkilerin koruma altına alınması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu'nun bitki çeşitliliğini ortaya koyacak ve biyo zenginliğini koruma altına alacak Türkiye Flora Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde düzenlenen Türkiye Florası Projesi tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin büyük bir kültürel ve arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu ve bunu müzelerinde sergilediğini dile getiren Gül, Türkiye topraklarının da önemli bir flora zenginliğine sahip olduğunu söyledi. Gül, "Anadolu toprakları başka yerde olmayan çeşitliliğe sahip, dünyanın nadir topraklarından." dedi.
Flora Araştırmaları Derneği Başkanı Tuna Ekim de Türkiye'nin biyo çeşitlilik açısından dünyanın ancak bir kaç ülkesinde gözlenen zenginliğe sahip olduğunu, bu yönüyle Avrupa ve dünya botanikçilerinin her zaman ilgisini çektiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com

Yorumlar (2)

  • İyi de bunu o söylemeseydi biz bilmiyor muyduk?

    0 Beğen
  • Üreticiyi koruma altına alsınlar.Yakında kelaynak gibi nesilleri tükenecek.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın