Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarladan Çiftçiye Cep Mesajı

aaaaa20071110_1784183526_sany0117.jpgADANA - Tarım Fuarında rastladığım, bu cihaz "Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu" olarak adlandırılıyor. Tarım alanlarına kurulan  cihaz üzerine yerleştirilen sim kartı sayesinde meteorolojik verileri değerlendirip, sulama ve gübreleme yapılacak uygun hava koşulları ile hastalık olabilecek ortamı, GPRS teknolojisiyle çiftçinin cep telefonuna 'mesajla' iletiyor.

Ayrıca bu sistemin verileri doğrudan internete gönderen bir modeli daha bulunuyor

Birkan Tarım Teknolojileri Şirketi Teknik Sorumlusu Fikriye Berk, tarım sektöründe günün şartlarına uygun yenilikler yapılırken, teknolojiden de yararlanacak gelişmeler sağlandığını söyledi.

Avusturya'dan ithal edilen "elektronik iklim istasyonları bitki hastalık ve zararlı tahmin uyarı sistemleri" sayesinde, tarım alanlarında rekolte ve kalitenin artabileceğini belirten Berk, sistemin Türkiye'de kullanılmaya başladığını ifade etti.

Berk, uzaktan erişimli GPRS teknolojisine sahip sistemin, sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılan yörelere uygun olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde 200 adet cihaz satışı gerçekleştirdik. Antalya, Çanakkale, Isparta, Aydın, Amasya, Samsun, Niğde, Karaman ve Konya tarım müdürlükleri de bu sistemlerden alarak kullanmaya başladı. Üzerindeki donanımlara göre fiyatı 3 ve 8 bin YTL arasında değişen sistemden 3 bin adet satmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın