Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım ve Hayvancılığa Kredi Dopingi

TarimBakanligiTrans.gifTarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullanımında Fiziki Olarak Avantaj Sağlayan İyileştirmeler Yaptı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan tarımsal üretime yönelik düşük faizli yatırım ve işletme Kredisi kullanımında, yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli ve sert kabuklu meyveler ile narenciye, bağ ve kivi tesisi için en az 25 dekarlık ekim alanı koşulu 10 dekara, çilek için de 5 dekardan 3 dekara düşürüldü.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, tohum ve fide üretiminde sertifikasyon sürecinde yer alan hasat sonrası tohum temizleme, ilaçlama, sertifikalandırma, etiketleme ve ambalajlama gibi faaliyetlerde bulunanlar işletme ve yatırım kredisi kullanabilecek. Sertifikalı meyve fidanı kullanımında ise işletme ve yatırım kredisi kullanma şartları yeniden düzenlendi. Yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli, sert kabuklu meyveler, narenciye, bağ ve kivi tesisi için en az 25 dekar şartı 10 dekara, çilek için en az 5 dekar şartı da 3 dekara düşürüldü.

Koyun yetiştiriciliğinde en az 50 baş, keçi yetiştiriciliğinde ise en az 25 baş kapasiteye sahip küçükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmesi kurmak isteyen yetiştiriciler ile mevcut hayvan sayılarını artırmak isteyen yetiştiricileri, hayvan alımları da dahil yatırım ve işletme kredisi kullanabilecek. Damızlık düve yetiştiriciliğinde 50 baş ve üzerinde işletme kurmak ve işletmesinin kapasitesini 50 baş üzerine çıkartmak isteyen girişimcilere yatırım ve işletme kredisi verilecek. Damızlık düve yetiştiriciliği için kullandırılacak olan yatırım kredileri, damızlık belgeli/saf ırk sertifikalı analardan doğan 7-15 aylık hayvan alımlarını, barınak yapımını ve tadilatını, alet ve ekipman alımını, hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi, tesis giderlerini ve diğer yatırım giderlerini kapsıyor.

Ayrıca, yatırımcılara bitki gelişmesi için gerekli olan ve doğal yağışlarla karşılanamayan suyun sağlanması amacıyla suyun kaynağından alınarak tarlaya taşınması konusunda da yatırım kredisi kullanabilecek.

tarımsalhaber

Yorumlar (3)

  • çok güzelde ben köyümde sıfırdan hayvancılığa başlamak istiyorum bana devlet nasıl yardım yapar nasıl mür yaparım ayrıca 30 büyük baş hayvan bakıcak gibi bir akrabamın köy kenarında kapalı yri var ab standartlarında çekip çevrilse olurmu nasıl olur bana detayları yazarsanız çok memnun olurum saygılar

    0 Beğen
  • benimde süt inekçiliği ve damızlık ırk hayvan yetiştiriciliğine başlamak konusunda düşüncelerim var ama bu yönde su anda var olan krediler ve kredi şartlarıyla ilgili bilgim yok bizden istenilen şeyler hakkında bilgi verirseniz sevinirm

    0 Beğen
  • Köyümde 3 dönüm tarlamda mısır ve fasulye yetiştiriyorum.Organik gübre kullanmak istiyorum.Köyde hiç kullanan yok.öncülük olması bakımından bu gübreyi nereden ve nasıl elde edebilirim.Nasıl kullanmam gerektiğini,kimden nasıl öğrenebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.İlginize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım. EMEKLİ ÖĞRETMEN Hüsnü AKSU

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın