Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım reformu 8 ilde başlıyor

tarim_reformu.jpg Uygulama yapılan bazı ilçelerde çiftçilere arazi dağıtılacak.

Amasya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Yozgat'ın bazı ilçelerine bağlı bazı köyler, tarım reformu uygulama alanı ilan edildi.

Söz konusu alanların tarım reformu uygulama alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karar uyarınca, tarım reformu kapsamında uygulama yapılan bazı ilçelerde çiftçilere dağıtılacak norm arazi büyüklükleri de belirlendi.

Buna göre, reform uygulaması yapılan Meram ilçesince, çiftçiye, kuru arazide 100 dekar, sulu arazide 50 dekar, Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde 226 dekar kuru, 95 dekar sulu, Tokat'ın Zile ilçesinde 121 dekar kuru, 41 dekar sulu arazi verilecek.

Rakım reformu uygulanan alanlarda, toplulaştırma yapılıyor ve bir ailenin asgari geçimini sağlayacak tarımsal üretimi gerçekleştirecek şekilde, kuru ve sulu tarım şartları için "norm arazi" büyüklükleri belirleniyor. Norm arazilerin parçalanmasına izin verilmiyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan diğer bakanlar kurulu kararı ile 2003/5598 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Tarım Reformu Uygulama Alanı Toprak Normu Esasları"nın Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde dağıtılacak toprak normuna ilişkin hükümleri yürürlükten kaldırıldı.

 

www.dünyagazetesi.com.tr

Yorumlar (2)

  • aslında bu olay topraklarımızın verimi için iyi olabilir ama bu olayın nasıl işleyeceğine bağlı... daha fazla bilgi gerekiyor

    0 Beğen
  • ? amaç ne bunduki çiftçinin ekim alanını mı ? Artırmak şimdı yoksa kuçuk çaplı çiftçiliren onune mi geçmekk ?

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın