Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Talep çok, öğretmen yok

tarimsal_danismanlik.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı tarımın kayıtlı ve kontrollü yapılabilmesi için tarım danışmanlarına büyük önem veriyor. Bu amaçla Ziraat Odaları tarım danışmanı eğitimine başladı. Bu işin öncülüğünü yapan Antalya Ziraat Mühendisleri Odası da 6 dönemi geride bırakarak 200 Tarım danışmanı eğitti

Ancak ortada büyük bir sorun var. Bakanlığın zirai danışmanlık eğitimi verebilecek öğretim üyeleri için belirlediği kriterleri taşıyan 13 öğretim üyesi bulunuyor ve Türkiye genelindeki 25 oda bu öğretim üyelerinden ancak 9'undan yararlanabiliyor. Hal böyle olunca öğretim üyeleri ilden ile dolaşıp yeni danışmanlar yetiştirmek için çabalıyor.Öncülüğünü Antalya Ziraat Mühendisleri Odası'nın yaptığı Tarım Danışmanlığı Eğitimleri sürüyor. Bugüne kadar yapılan 6 eğitimden 200 ziraat mühendisi yararlanarak danışman sertifikası almaya hak kazandı. Antalya'nın sahip olduğu tarım alanı gözönüne alındığında kentimizde 800 Zirai danışman olması gerekiyor ancak bu raama ulaşmak kolay olmayacak. Aslında Ziraat Mühendislerinin danışmanlım sertifikası alabilmek için yoğun bir tabeli var ancak talebe yetecek öğretmen yok. Ziraat mühendisleri Odası Şube Başkanı Vahap tuncer bunun nedenini bakın nasıl açıkladı.
Her kesimin zirai danışmanlardan beklentisinin farklı olduğunu belirten Tuncer Bakanlığın üretimi kontrol altında tutmak istediğini söyledi.
Üreticilerin danışmanlardan beklentisiyse daha kaliteli ve daha pahalıya satabileceği ürünler yetiştirebilmek

Kaynak: http://www.kanalvip.com.tr

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın