Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

"Tahıl Fiyatları Yüksek Kalacak"

konya_sempozyum.jpgKonya'da düzenlenen Ülkesel Tahıl Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinde, dünyada son yıllarda artan tahıl fiyatlarının yüksek kalmaya devam edeceği öngörüldü.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü öncülüğünde, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün desteğiyle 2-5 Haziranda düzenlenen "Ülkesel Tahıl Sempozyumu" sona erdi.

Toplantının sonunda açıklanan sempozyumun sonuç bildirgesinde, kuraklığa dayanıklı tahıl çeşitlerinin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

Dünyada son yıllarda gıda arzındaki sorunlardan tahılların etkilendiği vurgulanan bildirgede, şu ifadelere yer verildi:

"Fiyatlar yükseldi ve ileriye yönelik yapılan tahminlerde bu fiyatlar yüksek kalmaya devam edecek. Besin güvenliği için tahıllar önemli ve her ülkenin tahıllarda kendine yeterliliği sağlaması gerekiyor. Tahıllarda diğer ürünlerde olduğu gibi üretici birliklerinin kurulması ve aktif hale getirilmesi, tahıl sektöründe yer alan paydaşlar arasında iletişim ve koordinasyonun sağlanması ve iyi bir planlama gerekiyor."

(Anadolu Ajansı)

http://www.haberler.com/

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın