Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Narenciyenin Sorununu Çözmek için Ulusal Turunçgil Konseyi Kuruldu

narenciye.jpgNarenciye üreticileri ve ihracatçıları, sorunları çözmek amacıya yeni bir örgütlenmeye gidiyor. Ulusal Turunçgil Konseyi adı altında örgütlenecek olan sektör, üretici ile ihracatçı arasındaki kaynaşmayı sağlamayı temel amaç ediniyor.

Ulusal Turunçgil Konseyi kurucu başkanlığına seçilen, Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, konseyin kuruluş nedeniyle ilk toplantıyı Ankara'da yaptıklarını ve yönetim kurulunu oluşturduklarını kaydetti.

Tarım Kanunu ve buna bağlı olarak Nisan 2007'de yayımlanan yönetmeliklere dayanılarak oluşturulan Turunçgil Konseyi'nin temel amacının üretici ile ihracatçı arasındaki koordinasyon eksiğini gidermek, üreticileri bilgilendirmek, tarım, ticaret, bilim adamları ve sanayicileri bir araya getireceklerini belirten Kavak, şunları söyledi: "Gelişmekte olan dünya, turunçgil sektörünü yakından takip edeceğiz. Bilgi ve veri oluşturacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma yapacağız. Sektörde yüksek kalitede üretim yapılması için bilgilendirme toplantısı, panel, çalıştay ve seminer düzenleyeceğiz. Avrupa Birliği tarım politikaları ile entegrasyonun sağlanması için katkı sağlayacağız."

Konsey'in merkezinin Adana olması planlanırken, kuruluş aşamasında üye kayıtları tamamlanmasının ardından 6 ay içinde olağan genel kurula gidilecek. (Cihan Haber Ajansı)

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın