Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Manavgat' ta Topraksız tarıma 4 milyon YTL yatırım

topraksiz_domates2.jpgİş adamı Ş.Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat'ın Gündoğdu beldesinde topraksız tarım yapmak üzere kurduğu 4 milyon YTL yatırım yaparak kurdukları 30 dönümlük serada, yılda 900 ton bandita türü domates üreteceklerini kaydetti.

Akdeniz ve Ege bölgelerinde birkaç yıldır artan topraksız seralara bir yenisi daha ekleneceğini belirten Vural, 4 milyon YTL'ye mal olan seranın bir ay sonra faaliyete geçeceğini vurguladı.

Türkiye'nin son yıllarda modern tarıma yöneldiğini belirten Vural, şöyle devam etti:

''Teknolojinin gelişmesiyle dünya tarım sektörü de yeni gelişmeler yaşıyor. Artık çorak bir arazide bile tarım yapmak mümkün. Hollanda ve Belçika'daki seraların yüzde 95'inde topraksız tarım yapılıyor. Suyu kıt, toprağı kıt, hatta güneşi kıt olan ülkeler bile tarımda mucizeler yaratabiliyor. Türkiye de tarımda hak ettiği noktaya gelmelidir. Özellikle Akdeniz bölgesinde 9-10 ay tarım yapılabilmektedir. Biz de bu anlayışla yola çıktık. İlk etapta 30 dönümlük domates serasını kurduk. Gelecek yıllarda çeşitli sebzeleri üretmeyi düşünüyoruz.''

Dünyada büyük bir pazara sahip olan topraksız tarım ürünlerine, yurt içinde talebin giderek arttığını ifade eden Vural, topraksız tarım ürünlerinin büyük marketlerde yer almaya başladığına dikkati çekti.

Vural, paketlerin üzerinde iyi tarım uygulaması kriterlerine göre üretim yapıldığı anlamına gelen ''EUREPGAP'' sertifikası bulunduğunun altını çizdi.

Şükrü Vural, ''Tüketicilerin bu ürünleri tercih etmesinde rengi, kokusu, lezzeti kadar sağlıklı ve standart üretimi ifade eden bu sertifika da büyük önem taşıyor. Bizim öncelikli hedefimiz, ürünlerimizi ihraç etmek. Ama tabii ki iç pazarda talebi de göz önüne alacağız'' dedi.

Seranın genel müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Aydın ise, bilinçli tüketicilerin, girişimcileri harekete geçirdiğini anlattı. Aydın, kısa sürede kendini amorti eden topraksız tarımın hızla ilerlediğini ve Türkiye'nin ileride ''topraksız tarım cenneti'' olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Zaman.com.tr

Yorumlar (1)

  • Gazetede gördüğüm ıspartada başlatılan topraksız tarım haberi ilgimi çekti. şimdilik amatörce ve küçük çapta uygulayabiliceğim bir şey.bu konuda daha önce internetten azda olsa bilgi sahibiyim ama örneğin şimdilik balkonumda nasıl yapabilirim araç ve kullanılabilir olan nedir ben belek te oturuyorum sizden ricam bu konuda beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın