Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Hayvancılık desteği için ilk başvurular 1 Temmuz'da

hayvan3.jpgHayvancılığın desteklenmesi kapsamında 2008 yılı ödemelerinden yararlanmak isteyen anaç sığır, manda ile damızlık koyun, keçi yetiştiricilerinin 1 Temmuz-31 Aralık arasında, yem bitkisi üreticilerinin ise 31 Ekim'e kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Nisan ayında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı kapsamında gerçekleştirilecek 2008 yılı ödemelerinin uygulamasına açıklık getiren “Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanmak üzere Bakanlık tarafından gerekli paranın aktarılmasının ardından Banka aracılığıyla ödenecek.

Yem bitkileri üretimine ilişkin destekleme ödemesinden, hayvan yetiştiricileri ile Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı yem bitkileri üreticileri yararlanacak. Yem bitkileri ekilişleri için başvurular 31 Ekim’de son bulacak. Yem bitkisi desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler, yem bitkisini hasat etmeden önce müracaat edecek. Hasattan sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Bakanlar Kurulu kararında, 2008 yılı yem bitkisi desteği ödeme miktarı dekar başına yoncada 115 YTL, korunga, yapay çayır ve merada 75 YTL, silajlık tek yıllık yem bitkileri ve silajlık mısırda 45 YTL, tek yıllık bitkilerde 30 YTL olarak belirlenmişti.

Anaç Sığır ve Manda desteklemesinden yararlanacak üreticiler, üretici birlikleri olan il/ilçelerde üretici birlikleri aracılığıyla üretici birlikleri olmayan il/ilçelerde ise şahsen 1 Temmuz-31 Aralık 2008 tarihleri arasında müracaatta bulunacak. Destekleme ödeme miktarı saf ırklar için 350 YTL, melez ırklar için 300 YTL ve hastalıklardan ari işletmelerdekiler için 400 YTL olarak belirlendi. Ayrıca anaç manda başına 300 YTL doğrudan ödeme yapılacak.

Damızlık koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan üreticiler de desteklemeden yararlanmak için 1 Temmuz-31 Aralık 2008 tarihleri arasında müracaat edecek. Damızlık Kayıt Sistemine kayıtlı olma koşuluyla, damızlık niteliğinde olan anaç koyun ve keçi başına 10 YTL, arı yetiştiriciliği yapan üreticilere de Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı olma şartı ile kovan başına 5 YTL doğrudan ödeme yapılacak.

Arılı kovan desteklemesi, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, en az otuz adet arılı kovana sahip işletme tanımlama numarası almış birlik üyesi arıcılara, koloni başına yapılacak. Destekleme için başvurular 2 Haziran-31 Temmuz, işletme tespitleri ise 2 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek

 

Tebliği ulaşmak için tıklayın.

 

 

 

Kaynak:http://www.referansgazetesi.com/

Yorumlar (3)

Yorum yapmak için oturum açın