Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Gıda ve Ziraat Mühendislerine istihdam alanı

Gıda ve ziraat mühendislerine yeni istihdam alanıDanıştay, bazı gıda iş yerlerinde ustaların sorumlu yöneticilik yapmalarına ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Sorumlu yöneticilik Gıda ve Ziraat mühendislerine kaldı.

AA' muabirinin aldığı bilgiye göre, Danıştay 8. Dairesinin ustaların sorumlu yöneticilik yapmalarına ilişkin düzenlemeyi iptal etmesiyle ilgili olarak Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, konuya ilişkin il ve ilçe müdürlüklerine yazı gönderdi.

İl müdürlüklerinde gıda kontrol şubelerine ulaşan yazıda, Danıştay 8. Dairesinin aldığı karara dikkat çekilerek, gıda üreten bazı iş yerlerinde denetimlerin bu yönde yürütülmesi isteniyor.

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, yazının geçen hafta içinde müdürlüklere ulaştığını belirterek, Danıştay 8. Dairesinin, ''Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelik''in ustaların sorumlu yöneticilik yapmasıyla ilgili maddesinin iptal edildiğini anımsattı.

Bu karara göre, 20 beygir gücü ve altında motor gücü bulunan, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerleri, pastacılık ürünleri üreten iş yerleri, mantı, simit, yufka, bazlama, pide, galeta, kadayıf gibi unlu mamul ürünleri üreten iş yerlerinde çeşitli makamlarca verilmiş ustalık belgesi almış elemanların sorumlu yönetici olarak istihdamının iptal edildiğini vurgulayan Çelebi, şunları kaydetti:

''Bu iptal kararı ile gıda mühendisi arkadaşlarımızın sorumlu yöneticilik yapacakları saha artmış oldu. Bu karar isabetli karar oldu. Hijyen ve sanitasyon yönünden ustalar eksik kalabiliyordu. Gıda mühendislerinin istihdam edilmesi toplum sağlığı ve beslenme açısından daha fazla önem arz eder. Danıştay'ın bu hassasiyeti fark etmesi çok sevindirici. Gıda sağlığının, yıllarca eğitim almış konunun uzmanlarına teslim edilmesi gerekiyordu.''

Kaynak: Haber7.com

Yorumlar (7)

  • bu herkes için en iyisi oldu teşekkür ediyoruz

    0 Beğen
  • isabetli karar oldu

    0 Beğen
  • geç oldu ama en doğrusu buydu zaten

    0 Beğen
  • aman geç olsun güç olmasında... cok sevındim.

    0 Beğen
  • hayırlısı olsun..

    0 Beğen
  • Çok güzel oldu ama henüz bundan ustalık belgelerini kullananların haberi yok. Yani Tarım Bakanlığımız takiplerini biraz daha artırmalı ve bu konuda işletmeleri bilgilendirmelidir..

    0 Beğen
  • Başlıkta "Gıda ve Ziraat Mühendislerine istihdam alanı" diyor fakat ziraat mühendislerine nasıl istihdam sağlanmış anlamadım? Ziraat müh de sorumlu yönetici olabiliyorlarmı yani?

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın