Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

GAP`ta 190 bin kişi istihdam edilecek

bakan_eker_gapda2.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, GAP Acil Eylem Planı`nın 2012 yılında tamamlanmasının ardından bölgede 95 bin hektar alanın sulanacağını söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker,  bölgedeki tarım ve hayvancılık sektöründe çözüm bekleyen sorunları birde  Oda Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin'den  dinledi. Sorunlarını anlatan bir dosyayı Eker`e takdim eden Ertekin, özellikle çiftçilerin karşılaştıkları enerji ve sulama sorunları konusunda beklentilerinin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını istedi.

Daha sonra söz alan Bakan Eker, sulama sorunun giderilmesi halinde özellikle Şanlıurfa`nın verimli topraklarında meyve ve sebze üretimi konusunda söz sahibi olacağını vurguladı. Tarım ve hayvancılığın bu bölgede lokomotif görevi gördüğünü anlatan Eker, kültür turizminin de ele alındığı taktirde bu lokomotifin itici gücü haline geleceğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Diyarbakır`da açıkladığı GAP Acil Eylem Planı`na değinen Eker şöyle devam etti:

`Bugün Suruç-Bozova sulama ovasının temelini atacağız. Bu çalışmamız 2012`de tamamlanmasını bekliyoruz. Bu sulama ovasının tamamlanmasıyla Suruç`ta 95 bin hektar tarım arazisinin sulanması demektir. Hektar başına 1 kişinin istihdam edilmesi 95 bin, 2 kişinin çalışması halinde 190 bin kişinin istihdam edilmesi anlamına gelir. 20 yıl sonra nihayet GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı esas şehrine gelerek bundan sonraki çalışmalarını burada yapacak. Sulamayla birlikte tarım ve hayvancılık sektörü de kendini geliştirmiş olacaktır. Bunun yanında sadece alt yapı değil 74 tedbir paketi adı altındaki sektörler de GAP Acil Eylem Planı dahilinde faaliyetlerini sürdürmüş olacak diye konuştu.

Kaynak: Timeturk.com

Yorumlar (3)

  • iyi olur

    0 Beğen
  • çok güzel olacak :D

    0 Beğen
  • ŞİMDİYE KADAR SÖYLENEN HERŞEY SÖZDE KALDI. YILLARDIR GAP PROJESİ BAHANESİ İLE VATANDAŞI, KÖYLÜYÜ, ÇİFTÇİYİ KANDİRDİLAR. BUNUN ARKASINA SAKLANIP SİYASET YAPTILAR. HALKTAN OY İSTEDİLER. HALKTA HER SEFERİNDE GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR. UMARIM VE İNŞALLAH DİYORUM BU SEFER GERÇEKTEN BU MİLLETİN BEKLENTİLERİ KAİDEYE ALINIR VE BU KONUDA ÇALIŞMALAR YAPILIP EN KISA ZAMANDA SONUÇLANIR DİYORUM. HER ZAMAN İÇİMİZDE BİR UMUT VARDIR. UMUDUMUZ HİÇ BİTMESİN YOLUMUZA HER ZAMAN ŞEVKLE DEVAM EDECEĞİZ. HEPİMİZE HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLİYORUM.YOLUMUZ AÇIK OLSUN. :)

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın