Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Environne ile meyve ve sebzeleri, tarım ilacından arındırmak mümkün

meyveilac.jpgDünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar dünyadaki bütün sebze ve meyvelerin yüzde 85'inden fazlasının zirai ilaçlar ve diğer zehirli kimyasallar ile kirlendiğini ortaya koyuyor.

Sebze ve meyveleri bu kalıntılardan arındırmak için su ile yıkamak yetmiyor; çünkü ilaçlar yağmur ve sulamaya karşı dayanıklı olması için özellikle yağ ve petrokimya bazlı olarak üretiliyor. Biyolojik olarak doğada çözünebilen yağ çözücü ve temizleyicilerden oluşan Environne isimli temizleyici, sebze ve meyveler üzerindeki tarım ilacı kalıntılarını, mumlu, yağlı tabakaları ve bunların içine hapsolmuş zararlı organizmaları ortadan kaldırıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmış Environne, greyfurt çekirdeği, portakal ve limon özleri ile erik ve çilek türü meyvelerden oluşuyor. Environne, eczanelerde satışa sunuluyor.

Kaynak:Zaman.com.tr

Yorumlar (2)

  • Environne isimli maddenin sadece meyve ve sebzelerinin üzerindeki ilaç kalıntılarını temizlediği belirtilmiştir. Merak ettiğim ise zeytin sineği için atılan ilacın zeytin ve yapragın üzerindeki kalıntıyı hangi oranda azaltmaktadır. Bilgilendirirseniz mutlu olurum.

    0 Beğen
  • bence çok saçma tamam muhendis olarak yeniliklere açık olmamız gerekiyor ama bazı gerçekler var kalıtıya sebep olan ilaçlar sistemik ve translaminar etkiye sahip olan ilaçlardır sistemik ilaçlar bitkinin odun soymuk borunlarında belli bir sistemin içinde hareket ederken translaminar ilçalar bitki özsuyu içerisinde hareket ederler bunları yıkama yada başka bi yöntemle geçirmek imkansız tek çözüm kimyasalın yarılanma süresinde yok olmasını beklemektir....

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın