Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Elektrik En Çok Tarımı Çarpacak

elektirik.gifElektirikte kümülatif bazda en yüksek zammın, tarım sektörünün kullanımına yapıldığı belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) onayladığı 1 Ekim’den geçerli yeni tarifeye göre, yılbaşından bu yana kümülatif zam sanayide yüzde 49.5-yüzde 51.7 aralığında oluşurken, tarımda yüzde 58’i aştı.

Artış oranı tarımsal amaçlı soğuk hava depolarında yüzde 57,9, kültür balıkçılığı ve kümes hayvanları çiftliğinde yüzde 57,8, seralarda ve hayvancılık işletmelerinde ise yüzde 58,3’e ulaştı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda fiyatlarıyla ilgili basın toplantısında, bu konuya da işaret etti.

EPDK’nın elektrik fiyatlarına 1 Ekim’den geçerli olmak üzere zam yapılmasına onay verdiğini belirten Bayraktar, abone gruplarına göre değişmekle birlikte 1 Ekim’den geçerli tarifeye göre elektrikte yılbaşına göre kümülatif zammın yüzde 49,5-yüzde 58,3 oranında değiştiğine işaret etti. Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan girdilerden birinin de elektrik enerjisi olduğunu, üreticilerin maliyet içinde önemli bir girdi kalemini oluşturan elektrik bedellerini ödemede büyük sıkıntılar yaşadığını anlattı.

Kaynak:Haberler.com

Yorumlar (1)

  • her yere damla sulama yapalım arkadaşlar sanki pompalar suyla çalışıo elektirik-mazot kullanılmıyor sanki...

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın