Ay toprağıyla ilk bitki yetiştirildi
- Kategori: Haberler (Arşiv)
- Cumartesi, 03 May 2008 03:24
- Gösterim: 3403
Avrupa Uzay Ajansı ESA Ay’da çiçeklerin açacağı günün yakın olduğunu söyledi. Esa’dan bir grup bilim adamı Ay toprağı ile yaptıkları çalışmada kadife çiçekleri yetiştirmeyi başardılar.
Avrupa Uzay Ajansı ESA bilim adamlarının gerçekleştirdiği bir çalışma kıtlık nedeniyle açlık savaşlarının başladığıgünümüz dünyasının geleceğine umut olacak nitelikte. Esa’dan bir grup bilim adamı Ay toprağı ile yaptıkları çalışmada kadife çiçekleri yetiştirmeyi başardılar.Ay’dan alınan bir kaya parçasının parçalanmasıyla elde edilen toprakla yapılan çalışmada bitkinin büyümesi için bazı yardımcı bakteriler kullanıldı. Sa’nın üst düzey bir yetkilisi Ay’da bitki yetiştirmenin bilim kurgu olmadığını bu deneyle ispatladıklarını söyledi.
Bilim adamlarının en geniş şekilde her yıl toplandığı bir organizasyon olan European Geosciences Union (EGU)’da yapılan toplantıda dünya araştırmaları ve uzaydaki komşularımız konusu işlendi. Hollanda’daki Avrupa Uzay araştırmaları ve Teknoloji Merkezi (Estec)’ten yapılan açıklamada Ay üzerinde bitki yetiştirilmesinin yaşamın ay koşullarına nasıl adapte olduğu sorusunun yanıtlamasına katkı sağlayacağını belirtti.
rotahaber.com
- Henüz hiç yorum yok
Yorumlar