Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Arılardan dünyaya 220 milyar dolar

arilardan_hediye.jpgAraştırmacılar, arıların dünyaya her yıl 220 milyar dolar değerinde katkıda bulunduklarını ortaya çıkardı. Dünyadaki ekolojik düzene müthiş katkısı olan arılar ‘denge’ canlı özelliğini taşıyor.


Fransa'daki Ulusal Tarım Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırma arıların dünyadaki sebze, meyva, kahve, kakao ve diğer baharatları için yaptığı polenlerin 220 milyar dolar değerinde olduğunu ortaya çıkardı. Fransa'daki Ekoloji Ekonomi gazetesinde yayınlanan araştırmada arıların yaptığı yardımın yanı sıra, dünya genelindeki tarım ürünlerinin kalitesi ve değerini yüzde 9,5 oranında geliştirdikleri açıklandı. Gazete koloni halinde yaşayan arıların dünyaya yapmış olduğu bu devasa yardımla beraber Avrupa ve ABD'deki dağlarda yaşamlarının engellendiğini ve türlerinin yok edilmek üzere olduğunu belirtti.

MÜTHİŞ DENGE ÖZELLİĞİ

Arıların tamamen yok edilmesi halinde dünyanın 273 milyar dolar ile 446 milyar dolar arasında bir zararla karşılacağını belirten Fransız Tarım Enstitüsü yetkilileri bununla beraber az maliyetle yüksek değerde ürün elde etme politikasının ortadan kalkacağını vurguladılar.

Kaynak:Bugun.com.tr

 

Yorumlar

  • Henüz hiç yorum yok
Yorum yapmak için oturum açın