Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

74 tarım ilacına yasak geliyor

zirai_ilac.jpgTarım Bakanlığı, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yol açan 74 tarım ilacını yasaklıyor. Bakanlık, 1 Ocak'ta geçerli olacak yasaktan sonra marketteki meyveyi bile kontrol edecek.

Avrupa'ya ihraç edilen ve iç piyasada tüketilen meyve ve sebzelerde tarım ilaçlarının bilinçsizce kullanıldığının saptanması Bakanlığı harekete geçirdi. Son olarak Avrupa'ya ihraç edilen ve yüksek dozda "Amitraz" adlı tarım ilacına rastlanan Türk armuduna ve kivisine de yasak geldi. Rusya'nın ardından Avrupa ülkelerinden de meyve ve sebzelere yasak gelmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı da radikal kararlar almaya itti. Bakan Mehdi Eker, 1 Ocak 2009'dan itibaren 74 tarım ilacının kullanımının yasaklanacağını ve tarım ilaçlarının reçete ile satılacağını söyledi. Eker, sebze ve meyvelerin bir kod numarasının da bulanacağını ve halkın ürünle ilgili her türlü bilgiye sahip olacağını söyledi.

Kaynak: Takvim.com.tr

Yorumlar (1)

  • Yıllardır konuşulan reçete ile satış ve kayıt altına alma durumunun hala devreye girmemesi düşündürürcü. Ziraai anlamdaki düzenlemelerin ise kaplumbağa hızı ile ilerlemesi ise ayrı bir konu.

    0 Beğen
Yorum yapmak için oturum açın