Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Gübre Fiyatları Son 1 Ayda Yüzde 20-30 Arttı, Üretici Endişelendi

imaggubre.jpgTarımsal üretimin en önemli girdileri arasında yer alan gübre fiyatlarının bir ay içerisinde yüzde 20-30 oranında artması üreticileri endişelendirdi

Bakan Eker'den Çiftçilere Kuraklık Desteği Müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Toplam 266 Milyon YTL'lik Kuraklık Desteği, 16 Kasım Cuma Gününden İtibaren Hesaplara Aktarılmaya Başlanacak" Dedi. Eker, Mazot Desteğinin Bütçe İmkanları Çerçevesinde Gelecek Yıl da Devam Edeceğini İfade Etti.

Tarım Bakanlığı, kuraklıktan zarar gören çiftçiye buğdayda dekar başına 15 YTL destek ödeyecek!

TarimBakanligiTrans.gifANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ürünleri yüzde 25 ve üzerinde zarar gören çiftçilere, buğdayda 15 YTL/dekar (1000 metrekare), arpa ve korunga için 12 YTL/dekar ve fiğ için 20 YTL/dekar tutarında kuraklık desteği ödeneceğini bildirdi.

GAP'ta Dev Adım...

gap-ekren.jpgDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP Yüksek Kurulunun GAP'ın özellikle sulama yatırımlarını hızlandırmada yeni inisiyatifler almak istediğini söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası III. Öğrenci Kurultayı Toplanıyor!!!

zmo3ogrenci.jpgTMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) tarafından düzenlenen "III. Öğrenci Kurultayı", 24-25 Kasım 2007 tarihlerinde, Milli Kütüphane Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilecek.

Detaylar devamında...

Çevre ve Orman Bakanlığı, 'Özel Ormancılık' için Çalışmalara Başladı.

orman.jpgÇevre ve Orman Bakanlığı, ormanlardan daha fazla yararlanılabilmesi amacıyla 'özel ormancılığı' geliştirecek. Yasal düzenlemelerin devam ettiğini ifade eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bozuk orman ve boş alanların ağaçlandırılmak üzere özel sektöre verileceğini söyledi.

Tarladan Çiftçiye Cep Mesajı

aaaaa20071110_1784183526_sany0117.jpgADANA - Tarım Fuarında rastladığım, bu cihaz "Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu" olarak adlandırılıyor. Tarım alanlarına kurulan  cihaz üzerine yerleştirilen sim kartı sayesinde meteorolojik verileri değerlendirip, sulama ve gübreleme yapılacak uygun hava koşulları ile hastalık olabilecek ortamı, GPRS teknolojisiyle çiftçinin cep telefonuna 'mesajla' iletiyor.

Gıda Boyası Olan 'Siyah Havuç' Yok Satıyor

siyah havuc.jpgÖzellikle Avrupa'da sentetik gıda boyalarını hızla terk eden gıda sanayii, artık organik, yani doğal gıda boyalarını tercih ediyor.