Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Fuarın yıldızı küp şeklinde ve sarı renkli domatesler oldu

kupdometes.jpgAntalya'da düzenlenen Growtech Eurasıa 2007 Fuarı'ndaki ilginç renk ve şekildeki sebzeler ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Antalya Expo Center'de düzenlenen fuarda stant açan Hazera Tohumculuk tarafından üretilen küp şeklindeki kırmızı domates ile küçük sarı domatesler dikkat çekti.

Hububatta 'spekülatif fiyat' için gümrük vergisi indirimi

hububat.jpgANKARA - Hububatta spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi için gümrük vergileri, yüzde 60-130 düzeyinden yüzde 5-8'e, mısırda yüzde 35'e indirildi.

Avrupalıların yeni gözdesi keçiboynuzu

keciboynuzu_gencziraat.jpgMersin`in Tarsus ilçesinde üretilen ve afrodizyak özelliği yanında kolesterol düzenleyicilikten, çocuklarda zeka ve kemik gelişimine kadar birçok faydası bulunduğu belirtilen keçiboynuzu nektarının, İngiliz ve Almanların gözdesi olduğu bildirildi.

Palmiye Böceğinin Zararları Uzmanlarca Çalıştayda Ele Alınacak

palmiyebocegi.jpgÖzellikle Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde hurma ağaçlarının kurumasına neden olan ve "kırmızı palmiye böceği" diye adlandırılan zararlıya karşı mücadele çalışmaları sürerken, Adana'da konunun uzmanlarının katılacağı "Uluslar arası Palmiye Böceği Çalıştayı" düzenleniyor.

Kaçak ve kulak küpesiz hayvanlar itlaf edilecek!

kayitdisihayvan.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye'nin geçmişte yurtdışından gelen sığır vebası ve Türkiye'de olmayan şap gibi hastalıkların bedelini çok ağır fatura ile ödediğini belirterek "Bu konuda çok radikal kararlar aldık, alacağız. Yakalanan kaçak hayvan ve yurtiçi ve yurtdışından gelen kulak küpesiz hayvanlar da itlaf edilecek" dedi.

Sivas'ta 4 bitki türü keşfedildi

yenibitki.jpgCumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Çelik ile Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulut, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hatlarının geçtiği güzergahlar üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda, dünyada sadece yılın belirli zamanları Sivas'ta yetişen 4 yeni bitki türü buldu.

Yabancı Tohumluk, Patatesi Kanser Etti

kan-pat.jpgSon yıllarda kısıtlı araziler sebebiyle aynı tarla üzerine üst üste ekim yapılması, aşırı sulama ve ithal tohumların kontrol edilmeden bilinçsizce ekilmesi gibi nedenlerle patates kanseri diye de bilinen, 'patates siğili' hastalığında artış görülmeye başlandı Hastalığın insanlara bulaşma riski olmasa da, 'patates siğili'nin görüldüğü bölgelerin karantina altına alınması kısıtlı olan ekim alanlarını da azalttı.

Tarımda, "Borla İlerleme" Hedefi

borr.jpgEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarımsal Üretimde Bor Kullanımı Konusunda Başarı Sağladıklarını ve Yapılan Saha Araştırmalarında Yüzde 10-30 Arasında Verim Artışı Ortaya Çıktığını Açıkladı.