Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Palmiye Böceği ile Mücadelede Yeni Adım

palmiye-bocegi-ile-mucadelede.jpgOrtadoğu ve Akdeniz'de kıyısı olan ülkelerin tamamında varlığını sürdüren palmiye kırmızı böceği'ne karşı mücadele için yaşama geçirilen Yönlendirme Kurulu ilk toplantısını yaptı.

Devlet Elindeki Toprağı Dağıtıyor

hazinearazisi.jpgHazine arazileri yoksula dağıtılacak .Teröre karşı çok kapsamlı mücadele başlatan hükümet, Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik eylem planı üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı Bölgeye yönelik açılım paketinin en önemli ayağını ise 'toprak reformu' oluşturuyor.

Fındıkta Devrim Projesi

findikta-devrim.jpgOrdu Üniversitesi (Odü) Ziraat Fakültesi'nin Hazırladığı "Fındık Dikim Sistemleri" Projesi Başbakanlığa Bağlı Ulusal Ajans Tarafından 'Örnek Proje' Seçildi.

Kesme Çiçek Sektörü Antalya 'da Buluştu

kesme_cicek.jpgHollanda Çiçek Konseyi ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin İşbirliğiyle Düzenlenen "Profesyonellerden Profesyonellere " Konulu Seminer Antalya'da Başladı.

Türkiye'nin İlk Sera Organize Bölgesinin Protokolü İmzalandı

sera.jpgTürkiye'nin ilk tarıma dayalı ihtisas organize sera bölgesinin protokolü Denizli'de imzalandı. Tekstilde elde ettiği başarılarla marka olan Denizli,jeotermal kaynaklarını ekonomiye kazandırarak tarımda da adından sözettirmek istiyor.

 

Virüse karşı dirençli tohum geliştirildi

62446.jpgBu sorunu çözmek için harekete geçen Fransız merkezli Hazera Tohumculuk şirketi, virüslere karşı dirençli tohum geliştirdi. Sağlıklı ve dayanıklı domates üretimi sağlayan 'Mirella F1' tohumu, Antalya'da düzenlenen Growtech Eurosia tarım fuarında görücüye çıktı

Üretici, 5 yılda yüzde 120 artan gübre fiyatlarına tepkili

gubre2.jpgTarımsal üretimin en önemli girdileri arasında yer alan gübrede fiyat artışına üretici tepkisi büyüyor.  Yıl içinde gübreye yapılan zamların ortalamasının yüzde 56'yı geçtiğini belirten tarım sektörü temsilcileri, son 4-5 yılda gübre fiyatlarının yüzde 120'nin de üzerinde arttığına dikkati çekti.

İthal tohuma,fidana, gümrük vergisi geliyor

Yerli üreticiyi korumak amacıyla, tohumluk, fide, fidan ve tohum bakterisi ithalatında gümrük vergisi ve Toplu Konut Fonu muafiyeti kaldırıldı. Artık, tohumluk ithalatında gümrük vergisi ve Toplu Konut Fonu ödenecek.