Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Üreticiye tarımsal sulama kredisi imkanı

Logo_ZiraatBankasi2.jpgTarım sektöründe verimlilik ve kalitenin artırılması için, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından, tarımsal üretime düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılacak.

İthal tohumda gümrük muafiyeti kalktı

tohum.jpgTohumluk firmalarının tepkisine karşın, firmaları yerli üretime zorlamak amacıyla, tohum ithalatındaki gümrük vergisi muafiyetinin kaldırıldığı belirtildi.

Narenciyenin Sorununu Çözmek için Ulusal Turunçgil Konseyi Kuruldu

narenciye.jpgNarenciye üreticileri ve ihracatçıları, sorunları çözmek amacıya yeni bir örgütlenmeye gidiyor. Ulusal Turunçgil Konseyi adı altında örgütlenecek olan sektör, üretici ile ihracatçı arasındaki kaynaşmayı sağlamayı temel amaç ediniyor.

Erozyon Toprakları Yok Ediyor

erezyon01.jpg

Türkiye'de Her Gün 400 Bin Kamyon Dolusu, Her Yıl da 1 Milyar 400 Milyon Ton Civarında Verimli Toprak Erozyonla Kaybediliyor.

Tarım Ülkesi Türkiye Yılda 520 Milyon Doları Tarım Makinası İthaline Yatırıyor

tarimmkn.jpgÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Güzel, Türkiye'nin tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı bir ülke olmasına rağmen yılda 520 milyon dolarlık tarım alet ve makinası ihracatı yaptığını, bunun sebeplerinin çok iyi araştırılması gerektiğini söyledi.

'Hayvan kaçakçılığından çok kayıtdışılık var'

mehdi_eker.jpgTarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Türkiye'de farazi hesaplar üzerine (hayvan kaçakçılığı var) deniyor" dedi. Eker, sektörde, kaçakçılıktan çok "kayıtdışılıktan" söz etmek gerektiğini söyledi AA-Eker, AA muhabirlerine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de resmi kayıtlarda 1 milyon ton et üretimi görülmesine karşın kendisinin, et tüketiminin 1,5 milyon tondan fazla olduğunu tahmin ettiğini belirtti.

2008'de Tarımsal Desteklerde Önemli Değişiklikler

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2008 Yılından İtibaren Tarımsal Desteklerde Önemli Değişikler Yapılacağını, Bu Çerçevede Ürüne Göre Bölgesel Destekleme Farklılığı Getirileceğini Açıkladı.

Gökkuşağı gibi gül yaptılar

gokkusagul.jpgHollandalılar, 17. yüzyıldaki lale çılgınlığı döneminde, işi siyah lale yapmaya kadar vardırmışlardı. Çiçek geliştirmek konusundaki bu tutkuları günümüzde de devam ediyor.