Son Güncelleme:Cuma, 03 May 2013

Tarım ve Hayvancılığa Kredi Dopingi

TarimBakanligiTrans.gifTarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullanımında Fiziki Olarak Avantaj Sağlayan İyileştirmeler Yaptı.

Tarım makinalarındaki KDV indirimi

tarim_mak.jpgSöz konusu düzenleme ile tarım makinalarındaki KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü.

Renkli karnabahar'da ürettiler

karnabaharBu Fotoğraf Photoshop değil..Bir grup bilim adamının karnıbahar'a beyaz rengi veren "florets" maddesi üzerindeki yaptığı çalışmaların sonucu..

Zirai ilaçta satışında yönetmelik değişti

ANKARA - Zirai ilaçların toptan ve perakende satışı ile depolanması faaliyetlerinde bulunacaklarda aranacak şartlar yeniden düzenlendi.   Detaylar haberin devamında !

Ağaçta yetiştirilen patlıcan rağbet gördü,

agac_patlican.jpgFethiye'li, çiftçilerin yeni gözdesi ağaçta yetiştirilen patlıcan oldu. Henüz deneme aşamasında olan patlıcan ağacından 5 yıl boyunca ürün alınabiliyor. Maliyetini düşürdükleri ürünlerinin daha da değerlendiğini belirten çiftçiler, önümüzdeki yıl domateslerini de ağaçta yetiştirmeyi planlıyor.

 

Stratejik Bitki Jojoba, Ege ve Akdeniz'de Yetiştirilecek

jojoba1.jpg Çevre ve Orman Bakanlığı, Akdeniz ve Ege bölgelerini gıda, ilaç, kimya, uzay, enerji ve yakıt sanayinin hammaddesi olan stratejik bitki Jojoba ekimine açtı. Bakanlık, jojoba üretimi yapmak isteyen üretici ve çifçilere 49 yıllığına ücretsiz arazi tahsis ederken, Ziraat Bankası aracılığıyla da 15 ve 30 yıl sonra başlayan ödemelerle düşük faizli kredi imkanı sağlıyor.

Bal İthalatına Sıkı Denetim Geldi

petek.jpgTarım ve Köyişleri Bakanlığı bal ithalatında kontrol belgesi düzenlenmesinde aranacak koşullar ve ithalat aşamasındaki veteriner kontrollerine ilişkin esasları belirledi.

Çiftçilere destek ödemeleri nisan ayında başlıyor

mehdi_eker.jpgÇiftçilere bu yıl geciken teşvik ödemelerinin nisan-haziran ayları arasında başlayacağını söyleyen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ve mazot desteğinin yarısı nisanda çiftçilerin hesabına geçecek. Mayıs ayında yağlı tohumlar, haziranda ise DGD, mazot ve gübre desteklerinin geri kalan kısmı ödenecek" diye konuştu.